Po vaseh asfalt že to jesen

Da bi krajanom brkinskih vasi, kjer občina gradi povezovalni vodovod, olajšali življenje in jih razbremenili prahu, si na ilirskobistriški občini prizadevajo “preskočiti ob podpisu pogodb začrtane plane”. Ceste skozi Harije, Tominje in Pregarje bodo asfaltirali še to jesen, obljubljajo.

 Gradbišča vodovoda med Harijami in Pregarjami si je ta teden ogledal 
tudi župan Gregor Kovačič. Foto: Arhiv Občine Ilirska Bistrica
Gradbišča vodovoda med Harijami in Pregarjami si je ta teden ogledal tudi župan Gregor Kovačič. Foto: Arhiv Občine Ilirska Bistrica

BRKINI > Potem ko so se krajani Harij opozorili na nevzdržne razmere zaradi prahu in prometnega kaosa, ki je posledica gradnje vodovoda med Harijami in Pregarjami, si je ta teden gradbišča ogledal tudi župan Gregor Kovačič skupaj s predstavniki družbe DRI in izvajalci. Kot je dejal, si občina prizadeva, da “bi preskočila ob podpisu pogodbe začrtane plane”, kar pomeni, da bi takoj po končani gradnji vodovoda, torej že letos, preplastili ceste skozi Harije, Tominje in Pregarje. Občinski del cest po vasi Tominje bo občina s svojim denarjem asfaltira predvidoma že to jesen, slemensko cesto pa bo direkcija preplastila do leta 2025. Nadzornik gradnje bo z izvajalcem cestne signalizacije CPK skušal doseči dogovor, da odpravi težave s tako imenovanimi mrtvimi semaforji na cesti Harije–Pregarje, s pomočjo gasilcev pa bodo cesto dvakrat dnevno vlažili.

Na Pregarje delovni stroji šele prihajajo, vendar tam zaradi možnosti obvozov in širše ceste večjih težav ne pričakujejo. Gradnja povezovalnega vodovoda Ilirska Bistrica–Rodik naj bi bila v celoti zaključena do konca leta.


Najbolj brano