V Kopru bodo na ogled dragocene znamke

Znamke, pisma, poštni žigi ... Vse to in še marsikaj, kar se prenaša po pošti, bo od 8. do 10. septembra na ogled na mednarodni filatelistični razstavi Multilaterale 2023 v telovadnici Osnovne šole Koper.

Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com
Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com

KOPER > Na razstavi bodo predstavljene različne tematike in zgodbe, nekatere zbiralce denimo zanimajo le specifični deli ladje, “drugi zbirajo samo znamke z domačimi prašiči,” nam je o tem, kaj lahko pričakujemo na razstavi, povedal predsednik Filatelističnega kluba Koper Mitja Pelicon.

Razstavo bodo za javnost odprli v petek, 8. septembra, ko si jo bo mogoče ogledati od 9. do 18. ure, ob istih urah bo na ogled tudi v soboto, v nedeljo pa le še do 14. ure. Vstopnine ne bo.

Obeta se torej zanimiva in tematsko pestra razstava, na kateri poleg Slovenije sodelujejo še Švica, Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Luksemburg in Liechtenstein. Znamke in drug zbirateljski material bodo predstavljeni v več kot 300 vitrinah, prisotni pa bodo tudi filatelistični trgovci in stojnice poštnih uprav. Razstava poteka pod pokroviteljstvom ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana.


Najbolj brano