Letošnji vzpon na Sviščake z dobrodelno noto

Ta konec tedna bodo Ilirsko Bistrico preplavili kolesarji. Ob sobotni krožni dirki in nedeljskem vzponu na Sviščake, ki bo imel tudi dobrodelno noto, bo letošnji Kolesarski vikend postregel še z novostjo - dirko s pony kolesi.

Bistriški kolesarji bodo z udeležbo na vzponu na Sviščake finančno 
podprli lokalno Gorsko kolesarsko društvo  Borovci. Foto: arhiv TIC Ilirska Bistrica
Bistriški kolesarji bodo z udeležbo na vzponu na Sviščake finančno podprli lokalno Gorsko kolesarsko društvo Borovci. Foto: arhiv TIC Ilirska Bistrica

ILIRSKA BISTRICA > Kolesarski vikend, ki ga že tretje leto zapored pripravlja kolesarska sekcija Košarkarskega kluba Plama-pur v sodelovanju s TIC Ilirska Bistrica in podporo bistriške občine, v Ilirsko Bistrico privablja številne kolesarske navdušence. Sobotni krožni dirki v mestnem jedru s startom in ciljem pred občinsko stavbo z začetkom ob 15. uri, na kateri se bodo pomerili člani slovenskih elit in kontinentalnih ekip ter vse mladinske kategorije, bo sledil nedeljski 20-kilometrski vzpon na Sviščake, ki se ga udeležujejo tudi amaterski kolesarji.

Dirka amaterjev, ki bo potekala vzporedno z državnim prvenstvom in šteje za Pokal Slovenije, bo imela letos dobrodelno noto. Z udeležbo na vzponu bo namreč vsak kolesar, ki je občan Ilirske Bistrice, finančno podprl lokalno Gorsko kolesarsko društvo (GKD) Borovci. Organizatorji zato k prijavi vabijo še zlasti domače kolesarje. “GKD Borovci so skupina entuziastov, ki gradijo in skrbijo za številne kolesarske poti, t. i. enduro proge, nad dolino reke Reke. Za vsakega prijavljenega bodo sponzorji v sklad, ki bo namenjen vzdrževanju teh poti, namenili znesek v višini štartnine, ki znaša 20 evrov,” je povedala direktorica TIC Ilirska Bistrica Maja Uljan.

Letošnja novost bo sobotna dirka s pony kolesi, ki je, kot pojasnjujejo organizatorji, namenjena predvsem zabavi. Ljubitelji tega legendarnega kolesa bodo ob 18.30 po trasi kriterija, ki bo sledil ob 19.15, odpeljali pet krogov.

Zaradi prireditve bo v soboto od 11. do 23. ure popolna zapora Cankarjeve ulice, dela Prešernove ulice od Trga maršala Tita do priključka ulice na Bazoviško cesto in dela Bazoviške ceste od priključka Prešernove ulice do krožišča pri pošti. V nedeljo od 8. do 12. ure pa bo popolna zapora Jurčičeve in dela Gregorčičeve ulice od krožišča pri bivši blagovnici do priključka Jurčičeve ulice. V nedeljo bo do zaključka prireditve zaprta tudi cesta na Sviščake.


Najbolj brano