Razrezali so sežanske trampoline

Igrišče na Ulici I. Tankovske brigade je od sobote zaprto. Razlog: uničeni trampolini. To sicer ni prvo znašanje na junija obnovljenem igrišču, a tokrat je škoda precej višja.

Trije trampolini so le manj kot dva meseca od otvoritve obnovljenega igrišča uničeni. Foto: Petra Mezinec
Trije trampolini so le manj kot dva meseca od otvoritve obnovljenega igrišča uničeni. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Junija so predstavniki občine in Zavoda ŠTIP slavnostno odprli obnovljeno igrišče na ulici I. Tankovske brigade v Sežani. Največja novost so bili trije trampolini. Kaj kmalu se je izkazalo, da jih kljub začetnemu navdušenju in zanimanju številni ne znajo uporabljati. Skakanje tudi desetih mladostnikov, čeprav je omejitev 130 kilogramov, vožnja s skiroji in kolesi po trampolinih in neprimerno obnašanje je zmotilo mnoge, po zgolj enem mesecu pa so imeli na zavodu že kar precej stroškov s popravili.

Vrh je objestnost dosegla ta vikend, ko so se neznanci nad trampoline spravili kar z rezili, zato so igrišče tudi zaprli. “Zelo nas je pretresla novica o uničenju trampolinov na igrišču. Naši otroci so najdragocenejše, kar imamo. Njihova varnost in sreča sta naša skupna odgovornost. Takšno dejanje vandalizma nima prostora v naši družbi, saj škodi ne samo otrokom, temveč tudi vsem nam,” so se na dogodek odzvali tudi v županovi listi Lista Andreja Sile in Prevetrimo Kras. Ob tem so pozvali vse, ki bi kaj vedeli o storilcih, naj “to sporočijo lokalnih organom pregona.”


Najbolj brano