Ob občinskem prazniku priznanje župana Vinku Gregoriču

Ob nedavnem občinskem prazniku - Izola ga praznuje 11. julija - je priznanje župana Občine Izola prejel Vinko Gregorič, in sicer za vrhunske rezultate na nogometnem področju in pomemben doprinos k razvoju izolskega nogometnega kluba.

Vinko Gregorič ob prejemu nagrade ob občinskem prazniku Foto: Vir: Občina Izola
Vinko Gregorič ob prejemu nagrade ob občinskem prazniku Foto: Vir: Občina Izola

IZOLA > Prav letos Izola obeležuje 100 let organizirane nogometne dejavnosti in osebne zasluge za razvoj nogometa v občini ima Vinko Gregorič. Bil je član prve slovenske nogometne lige, pri 17 letih pa je igral za člansko ekipo Izole. V zgodovini izolskega nogometnega kluba velja za izvrstnega napadalca s kar 85 doseženimi goli v slovenski nogometni ligi (SNL).

Deloval je tudi kot predsednik Nogometnega kluba Izola in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije. Leta 1992 je kot predsednik povedel nogometni klub Izola do Pokala UEFA. Kar nekaj mandatov je bil podpredsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Koper in predsednik Medobčinskega društva trenerjev (MDNT) Koper. Vlogo predsednika izolskega nogometnega kluba je opravljal deset let.

Leta 2000 je ponovno postal član upravnega odbora Mladinskega nogometnega kluba (MNK) Izola ter si prizadeval za izgradnjo ustrezne infrastrukture. Tako je klub dobil pomožna nogometna igrišča.


Najbolj brano