VIDEO: Celodopoldanc pred koncem sveta v družbi Zmelkoow

Kako dolgo je še do konca sveta, ki ga že lep čas napoveduje skupina Zmelkoow, je za zdaj še predmet ugibanj. Vsekakor pa po nas že udriha poletna vročina, tako tista z malo kot tista z veliko začetnico. Zadnja v nizu desetih pesmi zbranih na lani izdanem albumu 10/10 je namreč nedavno zaživela tudi v (počasno) gibljivih slikah.

Prijetna popestritev delovnega dne z mini akustičnim koncertom 
Zmelkoow na koprskem sedežu Primorskih novic Foto: Ilona Dolenc
Prijetna popestritev delovnega dne z mini akustičnim koncertom Zmelkoow na koprskem sedežu Primorskih novic Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Ob izidu videospota za pesem Vročina smo danes na sedežu Primorskih novic na Cesti Marežganskega upora 2 bili deležni dobrodošle prekinitve dela. Zmelkoow so nas po lanskoletnem obisku v koprski palači Tarsia namreč znova počastili z mini akustičnim koncertom oziroma, kot so ga sami definirali: velikim celovečercem, snemanim dopoldne - torej celodopoldancem. Na povabilo našega koordinatorja kulturnih vsebin Aljaža Novaka se je odzvala kar celotna zasedba, ki jo tvorijo Goga, Žare, Koščak, Anuša in Zergoloff, kajpak na čelu z managerjem Primitivcem.

Goga (desno) nam je v svojem značilnem šaljivem slogu postregel z nekaj globokimi mislimi o perečih družbenih vprašanjih. (Foto: Biljana Pavlović)

Največji poslovilni koncert doslej

Zmelkoow, ki imajo za seboj že dva preventivna poslovilna koncerta v ljubljanskem Kinu Šiška in mariborskem Štuku, vsem, ki so ju zamudili, ponujajo še eno priložnost. Veliki (pravzaprav največji doslej) poslovilni koncert pripravljajo na domačih tleh. Od sveta se bodo poslovili 16. septembra v portoroškem Avditoriju. Če še po tem slovesu ne bo konca sveta, pa bend napoveduje, da se bo v bodoče raje držal dobrih, starih, preverjenih okroglih obletnic.

Petke v objemu asfalta

Pričakovano nismo bili priča zgolj muziciranju, temveč tudi globokim mislim o perečih družbenih vprašanjih, ki jih v svojem značilnem slogu streže Goga. Od lanskega do včerajšnjega pogovora Zmelkoow glede skorajšnjega konca sveta niso nič kaj bolj optimistični. “Pa ne zato, ker bi si želeli konca, ampak da ne bi postavili na laž lastnih napovedi. Raje umremo kredibilni, kot da preživimo v laži,” je zbranim v prostorih PN in spletnemu občinstvu, ki je prenos dogajanja v živo lahko spremljalo na facebooku, pojasnil Goga. Na vprašanje, kako bo prišlo do konca sveta, pa je odgovoril: “Zaenkrat kaže, da bo prišlo do izgoretja zaradi globalnega segrevanja. Na to kaže tudi dejstvo, da se petke ženskih čevljev vse bolj ugrezajo v asfalt.”

Gorazd Sedmak - Goga

pevec

“Raje umremo kredibilni, kot da preživimo v laži.”

V vročem dopoldnevu nam je druščina postregla z uspešnicami Kaj nam fali, Vročina, Ke mona in Sergio, v dodatku pa še z medleyem Biti in Porednih gostov. Vmes smo poizvedeli, kam je ob naraščajočih temperaturah izginila Sonja, ki se pozimi sanka na Sviščakih. “Sonja se seli v vse višje kraje, trenutno je na K2, a se bojim, da počasi ne bo imela več kam zbežati,” je izstrelil Goga.

Da kokoši ne bi jedle kokic

Bralkam in bralcem Primorskih novic ob prihodu velike vročine polaga na srce predvsem, naj poskrbijo za domače živali: “Ponavadi je treba pse premakniti v senco. Ampak nekaj, kar vsi spregledajo, je, da je treba kokoši hraniti zgodaj zjutraj, ker če jih hraniš po 14. uri in jim vržeš koruzo, se ta napihne v kokice.”


Najbolj brano