Vikend v znamenju Solinarskega praznika

Piran ter sečoveljske in strunjanske soline bodo danes in jutri v znamenju Solinarskega praznika, ki ga organizirajo ob prazniku sv. Jurija, zavetnika mesta Piran.

Izobešanje girland na Tartinijevem trgu Foto: Sonja Ribolica
Izobešanje girland na Tartinijevem trgu Foto: Sonja Ribolica

PIRAN > Priprave na praznovanje so potekale že včeraj s tradicionalno okrasitvijo z girlandami iz bršljanovih listov in šopki iz oljčnih vejic. Za izdelavo in izobešanje na Tartinijevem trgu, po ulici IX. korpusa in do stolne cerkve so tudi letos poskrbeli člani društva Anbot Piran.

Krajinski park Strunjan pripravlja brezplačen voden ogled solin in lagune danes in jutri od 11. do 12. ure. Piranske soline bo možno brezplačno obiskati danes ves dan, brezplačen voden ogled solin na Leri bo ob 12. in ob 14. uri, brezplačen voden ogled muzeja solinarstva na Fontaniggah prav tako danes ob 11. uri.

V Monfortu bo danes in jutri med 10. in 17. uri na ogled tamkajšnja zbirka. Piranski muzeji Mediadom Pyrhani, Čarobni svet školjk, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Muzej Sv. Jurija ter Akvarij Piran danes ob 11.30 nudijo brezplačno vodenje ob plačilu redne vstopnice. Organizator praznika je Avditorij Portorož.


Najbolj brano