Mojca Kleva Kekuš je županova svetovalka

Kabinet koprskega župana Aleša Bržana se je kadrovsko okrepil. Prejšnji mesec se je dvema svetovalcema pridružila še Mojca Kleva Kekuš.

Mojca Kleva Kekuš Foto: Uroš Kekuš
Mojca Kleva Kekuš Foto: Uroš Kekuš

KOPER > Mojca Kleva Kekuš je nekdanja evropska poslanka in članica koprskih Socialnih demokratov. Donedavno je zasedala položaj glavnega tajnika Univerze na Primorskem. Nasledil jo je Boštjan Frelih.

V koprski občinski upravi je zaposlena od 1. marca, in sicer na delovnem mestu svetovalke župana za razvojne projekte. V občini pojasnjujejo, da njeno delovno področje zajema strokovno svetovanje pri sprejemanju odločitev glede razvojnih projektov občine, strokovno pomoč pri pripravi podlag in odločitev za izvajanje posebnih projektov, ki so vezani na državo in EU, ter pomoč pri oblikovanju strateških zasnov razvoja občine.

Zaposlena je za določen čas, natančneje do konca županovega mandata. Uvrščena je v 48. plačni razred, za katerega znaša osnovna bruto plača približno 2907 evra.

Kdo so še drugi županovi svetovalci in za katera področja skrbijo? To sta Vesna Pajić in Andrej Erzetič. Prva se je županovi ekipi pridružila februarja leta 2020, drugi pa sredi junija leto kasneje.

Pajićeva je Bržanova svetovalka za kulturo in mednarodne projekte, Erzetič pa županu svetuje na področju digitalne preobrazbe. Pajićeva prejema približno 2584 evra osnovne bruto plače, Erzetič pa približno 2297 evra osnovne bruto plače.

Spomnimo, da je posadko svetovalcev oktobra pred tremi leti zapustil Aleksander Pahor, še pred njim pa se je funkciji odpovedal tudi Robert Šuc po aferi z domnevnim izsiljevanjem nekdanjega direktorja stanovanjskega sklada Gorana Malenića. Lani poleti pa je preminil še Danijel Božič, ki je bil zadolžen za infrastrukturne projekte, predvsem za drugi tir.


Najbolj brano