V izolski občini iščejo novega direktorja Komunale

V izolski občini iščejo novega direktorja javnega podjetja Komunala. Javni razpis so objavili v sredo na spletni strani občine, nanj se je mogoče prijaviti do 3. marca. Ali bo med prijavitelji tudi dosedanji direktor Denis Bele, ni znano.

V Izoli do 3. marca  iščejo novega prvega moža Komunale, štiri dni 
kasneje dosedanjemu poteče mandat.  Foto: Mirjana Cerin
V Izoli do 3. marca iščejo novega prvega moža Komunale, štiri dni kasneje dosedanjemu poteče mandat.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Denis Bele, ki mu bo štiriletna direktorska funkcija potekla 7. marca in bo takrat imel za sabo že tri zaporedne mandate, nam na vprašanje, ali se bo spet potegoval za direktorja, ni odgovoril. Da se ne bo prijavil, pa je že napovedal Giuliano Ritoša, občinski svetnik Gibanja Svoboda, ki se je za to funkcijo potegoval pred štirimi leti.

A tudi če se bo Bele prijavil, nima veliko možnosti, da bi ga znova izbrali, saj je bil zdajšnji župan Milan Bogatič v predvolilni kampanji precej kritičen do njegovega načina vodenja javnega podjetja. Med drugim mu je očital prodajo dotrajanih neprofitnih stanovanj v mestnem jedru, ki so jih kasneje kupci razdelili na več stanovanj in s tem poglobili parkirno stisko. Prav župan pa je tisti, ki pooblasti posebno komisijo za vodenje postopka za izbor najustreznejšega direktorskega kandidata in njegovo ime predlaga občinskemu svetu v potrditev.

Delovno razmerje z novim direktorjem bo sklenil nadzorni svet

Pogodbo z novim direktorjem bo sklenil nadzorni svet, ki ga sestavljajo predsednik, tudi občinski svetnik Gibanja Svoboda Marko Treskavica, Peter Čerin, Robi Flego, Beno Bajda ter Sani Škerlič in Alida Hribar (zadnja dva kot predstavnika zaposlenih).

Upoštevaje razpisne pogoje Bogatič od prijaviteljev ne pričakuje nič posebnega: najmanj visoko strokovno izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih, ustrezne organizacijske in vodstvene sposobnosti ter obvladanje slovenščine in italijanščine na višji ravni. Priložiti morajo življenjepis in program oziroma vizijo razvoja podjetja za prihodnja štiri leta. “Predstavijo naj razvojni program družbe na področju izvajanja vseh obveznih gospodarskih javnih služb s poudarkom na opisu in viziji upravljanja družbe z osnutkom strategije za obdobje 2023- 2027,” navaja razpis.

Ali izpolnjujejo razpisne pogoje, bodo presojali iz priloženih dokazil in iz razgovora z njimi, tako bodo izbrali tudi najustreznejšega kandidata.


Najbolj brano