Na smučarskem centru Cerkno so v soboto začeli jubilejno, 40. sezono

Smučarski center Cerkno je v minulih tednih nekajkrat zasnežilo, a je svojo jubilejno, 40. sezono v soboto moral začeti na kompaktnem snegu. Vešča ekipa na čelu s Cirilom Peterneljem je med temperaturnimi nihanji našla dovolj mrzlih noči, da so uvodne smučarje pozdravili s 40 centimetri snega.

Sobotni uvod  v 40. sezono na smučarskem centru Cerkno, je minil 
na težkem, kompaktnem snegu, a v zadovoljstvo smučarjev. Foto: Saša Dragoš
Sobotni uvod v 40. sezono na smučarskem centru Cerkno, je minil na težkem, kompaktnem snegu, a v zadovoljstvo smučarjev. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Uvodni dan smuke v 40. sezoni smučarskega centra Cerkno je minil pri krepko pozitivnih stopinjah Celzija in na kompaktnem snegu. Čeprav je bil težek, so se maloštevilni smučarji dodobra nasmučali.

Nad utrujenostjo zaradi mokrega snega v soboto niso tožile le dobro pripravljene tekmovalne ekipe mladih smučarjev, ki so uvodni dan v sezono izkoristile za trening. Tudi ostalim otrokom je bilo smuke do 16. ure, premalo. Vsi, skupaj s trenerji in starši, pa so pohvalili dobro pripravljenost štirih, torej polovice vseh, prog na smučišču.

“Hvala preizkušeni ekipi žičničarjev, da so žrtvovali vse vremensko ugodne noči in proge izdatno zasnežili ter pripravili,” je bil ob izteku dneva zadovoljen vodja smučišča Ciril Peternelj.

Morali bi zapisati legendarni vodja, saj je smučišču zvest že vse od otvoritve uvodnih dveh vlečnic februarja leta 1983. Pozneje ga je z ekipo privedel do množice priznanj za najboljše smučišča. Ker je že prej v botri centra - cerkljanski tovarni Eta - opravil deset delovnih let, je pravkar zaokrožil pol stoletja delovne dobe.

Pravi, da se počasi poslavlja, a bi rad prej v delo uvedel naslednika. Zaenkrat ga upravljalec smučišča - Hotel Cerkno - išče zaman. Vsaj približno podobnega Peternelju, njegovemu zanesenjaštvu, vedno pripravljenemu na vse mogoče izzive in na nenehno učenje, bo težko našel. Na smučišču se je v 40 letih spremenilo vse. Kljub več kot desetletni bradi zadnje šest sedežnice Davča, Peternelj še vedno vodi tehnološko najsodobnejše smučišče v Sloveniji.

To, energetsko najdražjo sezono v 40 letih bo še “odpeljal” do konca. “Imam odlično ekipo. Čeprav nas je premalo, z znanjem in izkušnjami marsikaj nadomestimo. Vem tudi, da bo direktor Jože Oplotnik, naredil vse, za uspešno delo centra. Uspeh mu v bodoče tudi sam iz srca želim. Za zime se ne bojim. Poglejte, kakšno imajo pravkar v ZDA. Seveda pa moramo vlagati v posodobitev vseh naprav in zlasti zasneževanja,” meni Peternelj.

V prazničnih dneh imajo nočitvene zmogljivosti zasedene, januarja pa pričakujejo tudi več dnevnih smučarjev. Naprave na smučišču obratujejo med 9. in 16. uro.


Najbolj brano