Stavka v Hitu prekinjena

Pogajalski skupini vodstva družbe Hit in Sindikata igralniških delavcev (SIDS) sta po četrtkovih pogajanjih, ki so trajala devet ur, zvečer le zbližali stališča in dosegli dogovor, ki je podlaga za začetek pogajanj za novo podjetniško kolektivno pogodbo in plačni sistem v družbi, so sporočili iz uprave podjejta.



Stavka igralniških delavcev se je začela 29. septembra, sindikat pa 
je takrat napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta. Foto: Nace Novak
Stavka igralniških delavcev se je začela 29. septembra, sindikat pa je takrat napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Stavkovni dogovor pomeni zaključek stavke in predstavlja kompromis, ki preprečuje nadaljnjo nastajanje gospodarske škode. Neposredno ne ogroža poslovanja družbe Hit v prihodnjem letu ter upošteva vplive energetske draginje. Podrobnosti dogovora ostajajo interne poslovne narave, ključne točke pa zadevajo razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih. Sindikat SIDS je s podpisom dogovora potrdil takojšnjo zaustavitev stavke. Hitove igralnice poslujejo nemoteno,” so še sporočili iz uprave podjetja. Da je stavka končana so potrdili tudi v SIDS. V sindikatu so sicer izrazili upanje v korekten odnos vodstva in nadaljevanje pogajanj za novo kolektivno pogodbo. V nasprotnem primeru se lahko stavka ponovi, so dodali.

"Pred nami je obdobje sprememb, predvsem odprav kršitev in diskriminacij, ki so se akumulirale v vseh preteklih letih. Zadeva je še daleč od tega, da bi bila dokončno rešena, saj so naslednja na vrsti prav pogajanja o dveh najobsežnejših stavkovnih zahtevah, ki pa se navezujeta direktno na plačni sistem," je v sporočilu danes zapisal predsednik SIDS v Hitu Erik Krašna.

Na četrtkovih pogovorih pogajalskih skupin vodstva in sindikata je sicer prišlo do dogovora v vseh tistih točkah, s katerimi so pogojevali prekinitev stavke.

"Vendar je še precej ostalih stavkovnih zahtev, katerim se bo treba posvetiti. V primeru uspešnega nadaljnjega sodelovanja z vodstvom bodo tudi določene zahteve postavljene malo na stran, saj nam je vsem v interesu le to, da podjetje raste in se razvija, z njim pa tudi vsi zaposleni, ki smo srce družbe," je še poudaril Krašna.


Najbolj brano