Tudi tokrat “razseljeni”

Tudi letos bo Slovensko stalno gledališče sodelovalo z društvom Razseljeni pri nizu dogodkov, ki raziskujejo temo migracij.

Slovensko stalno gledališče bo imelo tudi letos pomembno vlogo 
pri sooblikovanju festivala Razseljeni, v katerega sodi tudi fotografska razstava Shooting in Sarajevo.  Foto: Luigi Ottani
Slovensko stalno gledališče bo imelo tudi letos pomembno vlogo pri sooblikovanju festivala Razseljeni, v katerega sodi tudi fotografska razstava Shooting in Sarajevo.  Foto: Luigi Ottani

Spored se redno posveča zgodovini Bosne zaradi mnogih še odprtih vprašanj v zvezi z bodočnostjo in razvojem te države. Od ponedeljka, 10. oktobra, bo na ogled v veži Gledališča Miela fotografska razstava z naslovom Shooting in Sarajevo. Besedna igra pojasnjuje osnovno zamisel projekta: “shootinig” pomeni fotografirati, a tudi streljati. Iz tega izhajata razstava in publikacija, ki prikaže mesto Sarajevo s položaja ostrostrelcev, ki so pred tridesetimi leti oblegali mesto in njegove prebivalce. Odprtja razstave, ki bo ob 18. uri, se bosta udeležila novinarja Paolo Rumiz in Azra Nuhefendić, kot tudi avtorja razstave, fotograf Luigi Ottani in dokumentaristka Roberta Biagiarelli.

Program pobude Razseljeni bodo v celoti razgrnili na novinarski konferenci, ki bo 26. septembra ob 11. uri v Gledališču Miela. Slovensko stalno gledališče bo gostilo štiri dogodke letošnjega sporeda.


Najbolj brano