Zakaj ni dobro odlašati z zamenjavo vzmetnice?

Postelja je – v kombinaciji s premišljeno izbrano vzmetnico – vstopnica do mirnega in globokega spanca.

Ker človek v postelji preživi povprečno tretjino svojega časa, res ni smiselno, da se njene morebitne neprijetnosti oziroma neustreznosti ignorira iz dneva v dan, sploh pa ne iz noči v noč. To nikakor ni potrebno tudi zato, ker je ponudba vrhunskih vzmetnic izredno pestra ter dosegljiva vsakomur.

Kdaj je čas za novo vzmetnico?

Najbolje bo na to vprašanje vsakemu odgovorilo njegovo telo. Kadar se kakovost in udobje spanca zmanjšata, bo telo zjutraj nenaspano, duša pa nejevoljna. To kaže, da je zagotovo čas, da se preveri spalne navade ter stanje vzmetnice. Včasih slabemu spanju botrujejo življenjske spremembe, zdravstvene težave ali menjava življenjskega sloga – tudi takrat je modro preučiti, ali je vzmetnica še ustrezna in zadošča posameznikovim potrebam. Pogosto je dovolj že sprememba v velikosti vzmetnice ali njena drugačna trdota …

Da spanje ostane ves čas na ravni visokega udobja, je vzmetnico najbolje zamenjati povprečno vsakih sedem let, najkasneje pa v roku desetih. Njena funkcionalnost pa tudi higienski nivo se po toliko letih zmanjšata do te mere, da je njena zamenjava ne le dobrodošla, temveč tudi nujna.

mebloJOGI – preverjene vzmetnice za preverjeno dober spanec

Dobre vzmetnice odlikujejo najboljši materiali preverjenega porekla, natančna izdelava ter najboljša tehnologija vzmetenja. Med najboljšimi v Sloveniji so zagotovo mebloJOGI vzmetnice, ki imajo več kot 60-letno tradicijo in so omogočile kakovosten spanec že več kot 12 milijonom uporabnikom ter uporabnic.

V njihovi ponudbi so vzmetnice najrazličnejših vrst in dimenzij, ki omogočajo udobno spanje eni osebi, paru ali družini z mlajšimi otroki ne glede na dinamiko spanca.

Na voljo so klasične vzmetnice s t. i. bonnell vzmetenjem ter vrhunske vzmetnice z žepkastim vzmetenjem, ki poskrbi, da se vzmetnica lahko prilagodi med spanjem prav vsakemu delu telesa posebej – in ne obratno!

Kakšne vzmetnice sploh obstajajo?

Vzmetnic je precej vrst. Najbolj poznane in priljubljene so klasične, ortopedske, žepkaste, lateks ter vzmetnice iz spominske pene. Vsaka od kategorij ima svoje prednosti in bo prava izbira, če se bo pred nakupom dovolj natančno pogledalo želje, potrebe in specifike posameznika, oziroma priložnost, za katero je namenjena (vsakdanje spanje, občasno spanje, turistični obrati …).

Poleg tega se vzmetnice razlikujejo v svoji trdoti. Kakšno izbrati je odvisno predvsem od tega, kaj komu najbolj odgovarja, največkrat se v praksi pokaže, da mehkejše vzmetnice bolj odgovarjajo lažjim ljudem, tudi otrokom, trše in trde pa tistim z večjo telesno težo. Trša vzmetnica telesu namreč ponudi več opore, kar je pri večji obremenitvi sploh pomembno, medtem ko se mehkejša lažje prilagaja potrebam manjše obremenitve.

Dva najbolj prodajana modela vzmetnic

Nakup vzmetnice ne sme biti loterija. Vedno naj bo premišljen in skrbno načrtovan. Med najboljšimi modeli vrhunskih trpežnih vzmetnic sta izjemno priljubljena žepkasta vzmetnica Perfect Cocolife Hard in mebloJOGI vzmetnica Relax Dream. Obe sta na voljo v različnih dimenzijah, dodana pa jima je tudi praktična snemljiva pralna prevleka, ki ne ustreza le alergikom, temveč vsakomur, ki ima rad prijeten in svež spanec.

Vzmetnica Perfect Cocolife je vrhunski izdelek, ki ima na zgornji strani plast iz kokosovih vlaken, ki spanju omogoča več zračnosti in udobja. Gre za več consko žepkasto vzmetnico, ki odlično podpira različne dele telesa in je najbolj primerna za tiste, ki imajo najraje spanje na srednje trdih in trdih ležiščih. Model Relax Dream pa z razlogom nosi svoje ime, saj gre za ekskluziven 5-conski tip žepkasto vzmetenega ležišča, ki mu je dodana poliuretanska pena. S tem Relax Dream zagotavlja nemoten spanec, saj zazna prav vsak premik in se nanj tudi ustrezno odziva.

Varen, ugoden in preverjen nakup vzmetnice je najhitrejši preko spleta

Vrhunska vzmetnica je z nekaj kliki že čez nekaj trenutkov lahko vaša, če jo naročite preko spleta. Prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji Salon pohištva Furnitura, ki ponuja ekskluzivno možnost ogleda in preizkušanja vzmetnic in ostalih izdelkov tudi v živo v Showroomu v Ljubljani, je preverjena izbira! Poleg tega vam ves čas ponuja tudi mnoge ugodnosti, med katerimi so enoletna garancija na vse izdelke, 365-dnevni rok vračila, možnost plačila na obroke, pogosta brezplačna dostava in mnoge akcijske ponudbe. Za odlične nasvete, dobre ideje ali informacije o redno osveženi ponudbi je Furniturino strokovno usposobljeno osebje na voljo tudi preko telefona (070 458 517) ali e-naslova (prodaja@slanopohistva.si) in ne le v živo.

Zbudite se naspani in nasmejani na novi vrhunski vzmetnici!


Najbolj brano