Kje in Kako Kupiti Uniswap (UNI) v Sloveniji?

Uniswap je novembra 2018 začel delovati kot decentralizirana borza kriptovalut, protokol za gradnjo decentraliziranih finančnih aplikacij in drugih aplikacij, ter tudi kot kriptovaluta: žeton Uniswap ali UNI. Uniswap ekosistem uporabnikom omogoča, da z vlaganjem kriptovalut v likvidnostne bazene zaslužijo donose. Z Uniswap je bilo zgrajenih na stotine denarnic, DeFi aplikacij, Web3 orodij, DEX agregatorjev in drugih decentraliziranih aplikacij.

Uniswapov komplet za programski razvojni JavaScript razvijalcem omogoča, da ustvarijo Web3 aplikacije z orodji in pristopi, ki jih že poznajo.

Uniswap se izvaja kot pametne pogodbe in API-ji na Ethereum blockchainu, najpogostejši podlagi za decentralizirane aplikacije. Protokol podpira Ethereumove level 2 blockchaine, kot so Polygon, Optimism in Arbitrum.

UNI je upravljalni žeton Uniswap ekosistema. Lastniki UNI žetonov dajejo predloge o novih projektih, določajo prioritete tekočega razvoja in izpopolnjujejo dolgoročno vizijo Uniswap ekosistema. Z naraščujočo priljubljenostjo protokola žeton UNI pridobiva na vrednosti.

Zaradi vse večjega pomena decentraliziranih aplikacij za DeFi in Web3, sta Uniswap in UNI postala privlačna za vlagatelje.

Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kje in kako kupiti Uniswap (UNI).

Kje Kupiti Uniswap (UNI) v Sloveniji?

UNI lahko kupite na številnih skrbniških kripto borzah kriptovalut. Ironično je zaradi velikega števila potencialnih mest za nakup, izbira ene same platforme ena izmed težjih nalog, ko ugotavljate, kako kupiti Uniswap.

Večina borz - zlasti DEX-ov - je prilagojena potrebam razmeroma majhne baze strank izkušenih kripto strokovnjakov, katerim izbira denanica, zavarovanje s heksadecimalnimi kriptografskimi ključi, in neposredno interakcija z blockchainom ne predstavlja nobenih težav.

Kripto svet sedaj prerašča svoje tehnološko zahtevne korenine in privablja nove uporabnike in vlagatelje; kupce, ki želijo prvič kupiti UNI, vendar ne nameravajo postati strokovnjaki pametnih pogodb ali obvladovati skrivnostnih tehničnih podrobnosti kriptografije z javnim ključem

Tradicionalne platforme in DEX-i ne zagotavljajo varnosti, pomoči, pojasnil ali orodij, ki jih potrebujejo novi uporabniki. Njihova ciljna skupina računalničarji in blockchain strokovnjaki. Kot take, so odlična rešitev za digitalne poznavalce, vendar ne ravno za nove kupce in vlagatelje.

Za večino uporabnikov "samo izberite DEX" ni realističen odgovor na vprašanje, kje kupiti Uniswap. Če ne govorite Javascript ali C++, bi bilo pametno razmisliti o odprtju računa na licencirani in enostavni skrbniški platformi kot je Kriptomat.

Skrbniške kripto platforme so enostavne za uporabo. Na njih lahko preprosto preverite trenutno Uniswap vrednost v katerikoli valuti želite, platforma pa vas bo tudi vodila skozi celoten postopek nakupa. Če ste novinec v kripto svetu in bi radi kupili UNI žetone, je Kriptomat odlična izbira.

Hitro boste ugotovili, da je ustvarjanje računa na kripto borzah nekoliko bolj zapleteno, kot samo izbira uporabniškega imena in gesla. Ugledne kripto borze upoštevajo lokalne in mednarodne finančne predpise. Od vas bodo zahtevale, da svojo identiteto verificirate tako, da naložite sken potnega lista ali drugega vladnega osebnega dokumenta. Ti predpisi ustrezajo t.i. KYC ('Know Your Customer') zahtevam, katere morajo upoštevati spletna podjetja, ki izpolnjuje določbe o preprečevanju pranja denarja in varstva podatkov iz EU GDPR zakonodaje.

Preverjanje identitete lahko na nekaterih kripto platformah traja več dni ali celo tednov. Na Kriptomat platformi je postopek poenostavljen in KYC verifikacijo lahko zaključite v nekaj minutah.

V postopku morate naložiti visoko ločljiv sken ali fotografijo potnega lista ali drugega vladnega osebnega dokumenta. Kriptomat vas nato vodi pri ustvarjanju selfija - fotografije, ki se ujema s fotografijo na vašem vladnem osebnem dokumentu. Vaša identiteta je večinoma preverjena v nekaj minutah.

Kako Kupiti Uniswap

Po registraciji na Kriptomat platformi in opravljeni KYC verifikaciji računa je čas, da se lotite naslednjih korakov kupovanja Uniswap.

Z Visa ali Mastercard kartico je to hitro in enostavno. V meniju preprosto izberite 'Nakup' in sledite navodilom, ki vas bodo vodila skozi postopek. V nekaj sekundah bodo vaši UNI žetoni knjiženi na vaš Kriptomat račun in se pojavili kot stanje v vaši denarnici.

Če želite, lahko svoj Kriptomat račun napolnite tudi z gotovinskim nakazilom - bodisi prek bančnega nakazila, ali prek storitev kot sta Skrill ali Neteller.

Ne glede na to kaj izberete, boste videli, da Kriptomat sprejema sredstva v najbolj razširjenih evropskih fiat valutah - od evrov in britanskih funtov, do švicarskih frankov in madžarskih forintov. Ko se vaše nakazilo pojavi v vaši denarnici, lahko preprosto sledite navodilom v meniju in opravite nakup UNI žetonov.

To je v bistvu vse, kar je treba storiti. Zdaj se strokovnjak umetnosti kupovanja UNI.

Ena izmed najpomembnješih odločitev, ki jih boste sprejeli, je izbira, kje kupiti Uniswap. Ko ocenjujete spletna mesta, borze, DEX-e in druge platforme, se prepričajte, da gledate na celotno sliko. Kriptovalute želite kupiti in prodati pri uglednem podjetju, z varnostnim certifikatom, enostavnimi naložbenimi orodji, licenco in certifikatom v vaši državi, ter prvovrstno podporo strankam.

Upoštevajte, da ob nakupu UNI na kateri koli platformi ne boste prejeli fizičnih Uniswap žetonov. Žetoni, ki jih boste kupili, bodo preneseni na vaš šifrirani naslov na blockchainu. Če ste izbrali skrbniško platformo kot je Kriptomat, vam za vse to ni treba skrbeti. Vse tehnične zadeve in šifriranje bomo uredili za vas, da bodo vaši kovanci in žetoni hitro preneseni in tudi varno shranjeni.


Najbolj brano