Prezračevanje Badaševice deluje, smradu za zdaj ni

Te dni, ko je bil vodostaj v Badaševici dokaj nizek, so nekateri prebivalci v Semedeli pozornost usmerili v strugo in tamkajšnjo napravo za dodajanje kisika v vodo. Spraševali so se, ali ta sploh deluje, saj ni bilo opaziti običajnih mehurčkov zraka in vrtinčenja vode.

Naprava za dodajanje kisika v Badaševico deluje vsak dan, a se 
vmes izklopi in ponovno zažene, da se prepreči njeno pregrevanje.
Naprava za dodajanje kisika v Badaševico deluje vsak dan, a se vmes izklopi in ponovno zažene, da se prepreči njeno pregrevanje.  

KOPER > V koprski občini zagotavljajo, da obe napravi za prezračevanje vode - tako tista na stičišču Tomšičeve ulice in Ceste na Markovec kot tista ob mostu pri Agrariji - delujeta vsak dan, vendar ne vseh 24 ur.

“Vmes se izklopita in ponovno zaženeta, saj se tako preprečuje njihovo pregrevanje. Do izpadov pri delovanju naprav ne prihaja, zato je vsakršna skrb odveč,” pojasnjujejo v občini.

Po njihovih zagotovilih rezultati meritev kažejo, da je trenutna vsebnost kisika v vodi primerna, zaradi česar ne prihaja do izrazitih vonjev, ki smo jih sicer bili vajeni lani v obdobju neugodnih razmer, kot so suša, visoke temperature in nečistost Badaševice.

Kot navajajo v občini, se je s prezračevanjem vsebnost kisika povečala za skoraj 75 odstotkov. Pravijo, da je opaziti tudi večjo bistrost vode. “Poudarjamo še, da je temperatura vode že presegla 28 stopinj, zato se potreba po dovajanju kisika povečuje,” še dodajajo.


Najbolj brano