Ruska naftna rafinerija tarča napada dveh brezpilotnih letal

Dve brezpilotni letali sta danes napadli rusko naftno rafinerijo Novošahtinsk v rostovski regiji v južni Rusiji, so danes sporočili iz rafinerije. Žrtev ni bilo, guverner regije Rostov Vasilij Golubev pa je napad označil za terorističnega.

ROSTOV > Rafinerija Novošahtinsk se nahaja v ruski regiji Rostov, le nekaj kilometrov od meje z ukrajinsko separatistično regijo Lugansk.

Guverner regije Rostov Vasilij Golubev je povedal, da so na kraju našli dele dveh brezpilotnih letal, vendar pa ni navedel, od kod bi letali lahko prišli. Zaradi napada je na rafineriji izbruhnil požar, ki pa so ga po guvernerjevih besedah že pogasili in evakuirali osebje tovarne. Žrtev v napadu ni bilo, rafinerija pa je prekinila obratovanje.

Videoposnetki, ki so bili objavljeni na družbenih omrežjih in jih ni bilo mogoče neodvisno preveriti, so po navedbah AFP prikazovali brezpilotni letali, ki sta leteli nad tovarno tik pred eksplozijo.

Rusija je od začetka vojaškega posredovanja v Ukrajini večkrat obtožila Kijev, da izvaja napade v bližini skupne meje.

Do napada na rafinerijo je prišlo le nekaj dni zatem, ko je Moskva Ukrajino obtožila napada na črnomorske vrtalne ploščadi ob obali Krima. Ukrajinske oblasti so ta napad v torek zvečer tudi priznale, saj naj bi ruske sile ploščadi uporabljale kot vojaški objekt.


Najbolj brano