Filmsko popotovanje za vse generacije

Kino Istra bo tudi to poletje pripeljal izvrsten filmski program v mesta in kraje po Istri, ki nimajo kina. Vrača se na stalne postojanke v Kopru in Ankaranu, obiskal pa bo tudi istrsko podeželje.

Kino Istra je za številne obiskovalce postal prava filmska dvorana.
Kino Istra je za številne obiskovalce postal prava filmska dvorana.  

Svojo pot Kino Istra začenja v Izoli, kjer bo skupaj z mednarodnim festivalom Kino Otok - Isola Cinema predstavil filma Futura in Italo Disco: bleščeči zvok osemdesetih. Prvi je skupno delo, pod katero so podpisani prodorni režiserji mlajše generacije Pietro Marcello, Francesco Munzi in Alice Rohrwacher. Filmsko popotovanje po Italiji so posvetili mladim, ki nam razkrivajo svoja razmišljanja, sanje in strahove, skozi katera se izrišejo poteze generacije in sodobne Italije. Lahko bi rekli, da gre za oči odpirajoče tematsko “nadaljevanje” filma Zborovanja v ljubezni (1964) Pier Paola Pasolinija. V pravi poletni utrip pa nas bo prestavil dokumentarni film Italo Disco: bleščeči zvok osemdesetih, ki osvetli fenomen glasbenega žanra italo disco, ob katerem so se milijoni Evropejcev predajali zvokom sintesajzerja, nalezljivim melodijam in bizarnim angleškim besedilom.

Kino Istra, ki je za številne obiskovalce postal prava filmska dvorana, bo v poletnih mesecih razpenjal svoje platno in širil filmska obzorja s filmskimi mojstrovinami preteklosti in sedanjosti. S filmom Mamma Roma se bomo poklonili Pier Paolu Pasoliniju, sicer pa bomo prikazali tako sodobne filmske stvaritve, ki so zaznamovale zadnje filmsko leto, kot tudi regionalne premiere. Svoj izbor bodo predstavili tudi mladi programerji - srednješolci iz vseh štirih istrskih občin, ki že od marca skupaj gledajo filme in o njih razpravljajo. Kino Istra bo popestril naše poletje, svojo pot pa z raznolikim filmskim programom in aktivnostmi za otroke in mladino nadaljeval v pozno jesen. Za več informacij obiščite spletno stran in facebook profil Kino Istra.  


Najbolj brano