V kulturnem domu bodo tudi plezali

Zagorski otroci in mladina, pa tudi ostali ljubitelji plezanja so se razveselili nove pridobitve, plezalne stene v dvorani Kulturnega doma Zagorje, ki je pred kratkim dobila končno podobo.

 Foto: arhivKPD Miroslav Vilhar Zagorje
Foto: arhivKPD Miroslav Vilhar Zagorje

ZAGORJE > Stena, visoka skoraj šest metrov in široka 15 metrov, ima štiri različne naklone, kar omogoča plezanje vseh težavnosti, v Zagorju pa, sodeč po prvih pozitivnih odzivih, upajo, da bo prispevala k razvoju tega športa tudi v teh krajih.

Postavitev stene je bila večletna želja domačinov, v dobrem letu pa so jo s številnimi urami prostovoljnega dela uresničili v lastni režiji. Za prispevek se zahvaljujejo tudi Občini Pivka, PGD Zagorje, KPD Miroslav Vilhar Zagorje ter vsem podjetjem in samostojnim podjetnikom, ki so s svojim delom in materialom sodelovali pri projektu.

V kulturnem domu so obenem prenovili tudi dotrajane sanitarne prostore, v bodoče pa si bodo prizadevali tudi za najnujnejšo sanacijo objekta (energetsko prenovo stavbe, zamenjavo ostalega stavbnega pohištva ter rešitev glede ogrevanja in zamenjave tal), s čimer bi omogočili boljše pogoje za izvajanje kulturnih in športnih dejavnosti.


Najbolj brano