Kako dostaviti pomoč v bistriški občini

Tudi občanke in občani bistriške občine lahko pomagajo ukrajinskemu narodu, tako z denarnimi donacijami na transkakcijska računa Rdečega križa in Slovenske karitas kot z živili, higienskimi in drugimi pripomočki.

ILIRSKA BISTRICA > Zaradi vojnih razmer v Ukrajini so za pomoč civilnemu prebivalstvu združili moči Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ilirska Bistrica, Dekanijska karitas Ilirska Bistrica in Rod Snežniških Rušencev Ilirska Bistrica, ki bodo v skladišču bistriškega Rdečega križa v kompleksu bivše vojašnice zbirali hrano, higienske potrebščine in material za prvo pomoč.

V prostorih bistriškega Rdečega križa na Ulici IV. armije bodo ob četrtkih in petkih med 16. in 18. uro ter ob sobotah med 10. in 12. uro zbirali živila, pripomočke za osebno higieno in material za prvo pomoč.

Od prehranskih artiklov sprejemajo mleko, otroško hrano (mleko v prahu, sadne in mlečne kaše), sladkor, moko, koruzni in pšenični zdrob, testenine in riž, piškote, čokolade, bonbone in prigrizke, kavo, čaj, sokove in vodo, konzervirano hrano, olje in sol. Prehranski izdelki morajo biti vsaj šest mesecev pred rokom uporabe.

Med pripomočki so najbolj dobrodošle zobne paste in ščetke, vložki, plenice in robčki, milo za roke in telo, šamponi za lase, pralni prašek, toaletni papir.

Za oskrbo ran potrebujejo komplete prve pomoči za vozila in ostale materiale za izvajanje prve pomoči. Oblačil, obutve in posteljnine za zdaj ne zbirajo..

Humanitarno pomoč lahko občani prinesejo v skladišče bistriškega območnega združenja Rdečega križa v Ulico IV armerije

Denarne prispevke pa lahko nakažete na:

> TRR Rdečega križa Slovenije: SI56 0310 0111 1122 296, sklic: SI00 96889, namen: Pomoč Ukrajini, koda namena: CHAR

> TRR Slovenske karitas: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI00 870, namen: Pomoč Ukrajini, koda namena: CHAR

Za prispevek prek Rdečega križa Slovenije lahko pošljite tudi SMS z besedo BEGUNCEM na 1919 (prispevek v višini 1 evra) ali SMS z besedo BEGUNCEM5 na 1919 (prispevek v višini 5 evrov).

Za prispevek Slovenske karitas pošljite SMS z besedo KARITAS5 na 1919 (prispevek v višini 5 evrov).


Najbolj brano