V vrtcu odprli razvojni oddelek

Pred kratkim so v tolminskem vrtcu odprli razvojni oddelek, v katerem bodo otrokom s posebnimi potrebami zagotovili še boljšo strokovno podporo. Doslej so bili vključeni v običajne skupine.

 Malčki se bodo še naprej sproščeno družili s svojimi vrstniki, a 
bodo v “svoji” igralnici dobili tudi dodatno strokovno pozornost.  Foto: Občina Tolmin
Malčki se bodo še naprej sproščeno družili s svojimi vrstniki, a bodo v “svoji” igralnici dobili tudi dodatno strokovno pozornost.  Foto: Občina Tolmin

TOLMIN > V tolminskem vrtcu so ugotovili, da tudi za območje Posočja potrebujejo razvojni oddelek za otroke s posebnimi potrebami, glede na to, da je najbližji v Novi Gorici in da je treba še več pozornosti nameniti zgodnji strokovni obravnavi. Vanj so za zdaj vključeni štirje malčki, v skupini bi jih bilo po normativih lahko šest. Kot doslej se bodo družili z ostalimi varovanci vrtca.

Praksa je pokazala, da malčki občasno potrebujejo več miru, glede na to, da je v običajnih skupinah do 19 otrok. Nov oddelek so v vrtcu Ilke Devetak Bignami uredili v najsevernejšem delu stavbe, in sicer v ustrezno veliki igralnici, ki jo je bilo treba povezati s sanitarijami s predpisano opremo. Za gradbena dela za prenovo sanitarij in nakup opreme je občina prispevala nekaj manj kot 25.000 evrov. Prenovili so tudi sanitarije za osebje. Za otroke skrbita specialna pedagoginja, ki je prišla iz podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami, in pomočnica vzgojiteljica.


Najbolj brano