Tudi na Ajdovskem zbirajo pomoč za Ukrajince

Humanitarne organizacije, društva in prostovoljci na Goriškem so se pridružili mnogim, ki so pokazali solidarnost in nudijo podporo Ukrajincem v vojni. Kot pravijo, so dobrodošli vsi, ki bi želeli pomagati, bodisi z denarjem bodisi materialno.

Dobrodošli so vsi,  ki bi želeli pomagati Ukrajincem, bodisi z 
denarjem bodisi materialno. Foto: Leo Caharija
Dobrodošli so vsi, ki bi želeli pomagati Ukrajincem, bodisi z denarjem bodisi materialno. Foto: Leo Caharija

GORIŠKA > Akciji zbiranja humanitarne pomoči se pridružujeta tudi območni humanitarni organizaciji v Ajdovščini – Rdeči križ in Karitas.

Rdeči križ zbira pomoč v skladišču logističnega centra

Rdeči križ Ajdovščina materialno pomoč zbira v skladišču logističnega centra, in sicer v ponedeljek in petek od 16. do 18. ure ter v sredo od 13. do 18. ure.

Zbirajo higienske pripomočke, komplete prve pomoči, osebno reševalno opremo (čelade, rokavice, škornje) ter hrano (zapakirano). Vse donirano mora biti v celoti uporabno in ustrezno za delitev – očiščeno, nepoškodovano, hrana vsaj pol leta pred iztekom uporabe, zapakirana v originalno embalažo.

Kdor želi pomagati prizadetim v Ukrajini z denarjem, lahko v akciji Rdečega križa – pomoč Ukrajini denar nakaže na TRR SI56 0310 0111 1122 296. Sklic je SI00 96889, koda namena pa CHAR. Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim sms-sporočilom na 1919 z besedo BEGUNCEM, s čimer darujejo en evro, ali BEGUNCEM5, s čimer darujejo pet evrov.

Karitas zbira tudi denar iz dobrodelne akcije Umetniki za Ukrajino

Karitas zbrano posreduje organizaciji Caritas Ukrajina, ki bo prizadetim v spopadih pomagala s hrano, pitno vodo, varno nastanitvijo in higienskimi pripomočki ter zagotovila varen prevoz ranljivih oseb do varnih območij. V Ajdovščini zbira Karitas pomoč na Vipavski cesti 11 – od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure.

Dobrodošla so suha, trajna in dobro zapakirana osnovna živila (moka, testenine, mleko, olje, otroška hrana, konzerve, voda v plastenkah …) ter higienski pripomočki (pralni prašek, univerzalno čistilo, milo, šampon, zobna pasta, ščetke, robčki, plenice).

Karitas ima odprt tudi TRR račun, na katerega je moč nakazati denar, in sicer: TRR Slovenske karitas SI56 0214 0001 5556 761 s sklicem SI00 870 in namenom Pomoč Ukrajini. Prispevek v višini pet evrov pa je mogoče posredovati tudi s poslanim sms sporočilom KARITAS5 na 1919.

Na računu karitas zbirajo tudi denar iz dobrodelne akcije umetnikov Umetniki za Ukrajino. Dela, ki so jih za pomoč Ukrajini donirali številni umetniki, je mogoče kupiti v Lični hiši v Ajdovščini. Odprta je vsak delovnik med 10. in 13. uro ter med 16. in 18. uro. Informacije so na voljo na telefonski številki 040/839-745 in na elektronskem naslovu polona@licnahisa.com.

Donacije prek Unicefa

Denar je mogoče donirati tudi na spletni strani Unicefa, s sms sporočilom s ključno besedo UNICEF10 ali UNICEF5 na 1919, ali pa na račun Slovenske fundacije za Unicef SI56 0201 3025 9875 526, referenca SI 00 41103.


Najbolj brano