Violeta Tomić izstopila iz Levice

Poslanka Violeta Tomić je danes izstopila iz stranke Levica, poroča spletni portal N1. Ali se seli v kakšno drugo stranko oziroma poslansko skupino, za zdaj še ni jasno. Tomićeva je bila sicer v aktualnem sklicu parlamenta že drugič izvoljena v DZ na listi Levice.

Violeta Tomić je izstopila iz Levice. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Violeta Tomić je izstopila iz Levice. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Še pred današnjim izstopom iz stranke je sicer Tomićeva za Večer potrdila, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidirala za Levico. Kot razlog je navedla, da so ji ponudili možnost kandidature v Mariboru, a je ponudbo zavrnila, saj že več kot 40 let živi v Ljubljani.

“Takšno odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj. Potem ko je povabilo zavrnila, smo v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno,” so sporočili iz Levice. Obenem so se dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica.

Tomićeva pa je v odzivu za STA zapisala, da je “stranka Levica daleč od tega, kar smo na začetku gradili”. Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem v času epidemije covida-19 šle čez mejo njene tolerance. O svojem delu v poslanski skupini pa se bo odločila v prihodnjih dneh, je še sporočila Tomićeva.

To je sicer že tretji izstop iz Levice v aktualnem mandatu. Prejšnji teden je iz Levice v poslansko skupino SD prestopil Željko Cigler, pred njim pa je v poslansko skupino SD prestopil še Franc Trček.


Najbolj brano