Jesenskega prvaka določa zadnji krog

Zadnji krog balinarske superlige je prinesel spremembo na vrhu lestvice, ki ga po novem zaseda škofjeloška Trata. Kraška superligaša Agrochem Hrast in Skala zaostajata za točko.

Matija Povh je bil eden ključnih  igralcev sežanske Skale v dvoboju s  
Koprom. Foto: BZS
Matija Povh je bil eden ključnih igralcev sežanske Skale v dvoboju s Koprom. Foto: BZS

Tudi v 8. krogu superligaškega tekmovanja so najboljši slovenski balinarski klubi prikazali nekaj izjemnih predstav. Na obračunu v Sežani sta ob zmagi Skale proti Marjetici Koper blestela domača Gašper in Matija Povh, ki sta navdušila v hitrostnem zbijanju in igri v krog. Gašper je v brzincu s 46:41 ugnal Gregorja Korošca, Matija pa je bil v napetem obračunu v krogu s 30:27 boljši od Primoža Brezovca.

V drugem primorskem obračunu je Postojna tesno premagala oslabljeno Ilirsko Bistrico, ki je še kako pogrešala tekaškega velemojstra Martina Zdauca. V domači vrsti še naprej blesti nepremagljivi Dejan Koren, ki skrbi, da imajo torbarji zahvaljujoč dvema domačima zmagama še realne možnosti za preboj na zaključni turnir.

Slabše kaže Zabičam, ki jih očitno čaka napet boj za obstanek z Velenjčani, ki še naprej ostajajo prikovani na dno lestvice.

Konec tedna prinaša še zadnje letošnje ligaške obračune, ki bodo odločili o jesenskem prvaku, saj bo v Škofji Loki derbi med Trato in Hrastom. Sežanska Skala bo gostovala v Zabičah, Koprčani bodo gostili Velenjčane, Bistričani pa se bodo skušali vrniti na četrto mesto na domačem dvoboju s Krimom.


Najbolj brano