Vesolje jih je pritegnilo

V Goriški knjižici Franceta Bevka so zadovoljni z odzivom na prve dneve knjižnice, ki so jih ta teden pripravili v sodelovanju z več ustanovami. Posvetili so jih astronomiji.

Ob odprtju sta se avtorja podkasta Fejmiči Gašper Bergant in Žan 
Papič s Sebastjanom Jakšo (Odiseja) pogovarjala o astronomiji.
Ob odprtju sta se avtorja podkasta Fejmiči Gašper Bergant in Žan Papič s Sebastjanom Jakšo (Odiseja) pogovarjala o astronomiji. 

NOVA GORICA > Ob prvih dneh, ko je knjižnica svojo dejavnost odprla navzven, kot so tam povedali, so v ustanovi pripravili raznolik program dejavnosti, povezan z astronomijo. Skoraj ves teden je bil vsem na voljo obisk planetarija, v katerem so obiskovalci spoznavali naše osončje. Dopoldne so sprejemali organizirane skupine, v osnovi šole, popoldne pa so na vrsto prišli posamezniki.

Pritegnil je približno 300 ljudi, so povedali v knjižnici, podobno so jih razmeroma dosti privabila tudi javna opazovanja sonca s teleskopom pred knjižico v Novi Gorici in večerna opazovanja planetov, ko je bilo menda lepo videti in Jupiter in Saturn z vsem njunimi lunami. Na Voglarjih, kjer je manjši observatorij, in pred knjižnico se je zbralo po več deset ljudi. Še eno tako opazovaje bo danes v Braniku.

Zanimiva dogodka sta bila tudi včerajšnji astronomski orientacijski pohod ter astronomski kviz v Splendid baru v Novi Gorici s petimi omizji, ki si se ga udeležili različni obiskovalci lokala.


Najbolj brano