Koper v soboto gosti državno prvenstvo v rolkanju

Koprski skejt park bo v soboto prizorišče 4. državnega prvenstva v rolkanju, ki ga gosti Športno društvo Obala riders v sodelovanju s Slovensko rolkarsko zvezo. Slovenski rolkarke in rolkarji vseh starosti se bodo pomerili v olimpijski disciplini street.

Po poligonu novega skejt parka bo švigalo približno 50 tekmovalk 
in tekmovalcev Foto: ŠD Obala riders
Po poligonu novega skejt parka bo švigalo približno 50 tekmovalk in tekmovalcev Foto: ŠD Obala riders

KOPER > Odprtje sodobno opremljenega koprskega skejt parka v letošnjem letu lepo sovpada z dejstom, da je rolkanje prav letos postalo olimpijska disciplina in dobilo svoj prostor na olimpijskih igrah v Tokiu. V športnem društvu Obala riders niso oklevali z odločitvijo, da kandidirajo za organizatorja letošnjega državnega prvensva v rolkanju, in z novim, sodobno opremljenim skejt parkom zlahka prepričali Slovensko rolkarsko zvezo, da bodo kos nalogi.

Na sobotnem prvenstvu pričakujejo približno 50 tekmovalk in tekmovalcev, tako izkušenih kot mlajših, do 14 let starih rolkarskih navdušencev. Prijave zbirajo na dan tekmovanja do 13. ure. Prijavnina znaša 10 evrov, mlajši od 15 let potrebujejo soglasje staršev ali skrbnikov.

Do 15.30 bodo na sporedu kvalifikacije, ob 16. uri sledijo polfinalni nastopi, ob 18. uri pa finale, v katerega se uvrsti osem najboljših rolkarjev iz posamezne kategorije. Po razglasitvi zmagovalcev bo med 20. in 23. uro na poligonu možno prosto rolkanje ob glasbeni spremljavi.

Za vstop na prizorišče je potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT.


Najbolj brano