Mladež na koloparku, obdanem še z mrežo

Kolopark ob pasjem parku v Livadah še kar obdaja gradbiščna mreža, a so si ga neučakani mladi kolesarji in vozniki skirojev že prisvojili. Pa je uporaba nedokončane infrastrukture varna?

 Foto: Mirjana Cerin
Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Včeraj zgodaj dopoldne ni bilo tam še nobenega uporabnika, videli smo le na več mestih pretrgano gradbiščno mrežo, na njej strgane napise, da gre za “objekt v gradnji” in da njegova uporaba ni dovoljena, ter kup smeti.

Ko smo se obrnili na občinsko upravo - dela na 800 kvadratnih metrih površine vrednotijo na 51.365 evrov - pa so nam povedali, da je asfaltni pumptrack poligon končan in da ga bodo v ponedeljek uradno odprli. Gradbiščne mreže doslej niso sneli, ker so čakali, da se teren dodatno utrdi oziroma posede.

Za poligon, edini tovrstni v Istri (v Kopru na Bonifiki je skejt park), v občini napovedujejo, da bo imel prost dostop. Režim bodo dodatno pojasnili na obvestilni tabli, ki jo bodo postavili ob odprtju, z njim bo po vsej verjetnosti upravljal izolski Center za kulturo, šport in prireditve.

Z več grbinami in zavoji, ki so med sabo ritmično povezani v krožno celoto, ter z razgibano zasnovo z enojnimi in dvojnimi grbinami naj bi omogočal zabavo pa tudi varnost. Zaradi posebne oblike naj bi bil primeren tako za najmlajše ali začetnike kot tudi za že izkušene športnike.


Najbolj brano