Rožnato srce Gira pod vrhom Sabotina

V petek bodo prebivalci Gorice in Nove Gorice na južnem pobočju pod vrhom Sabotina, zagledali rožnato srce, narejeno iz trpežnega blaga, dolgo 45 in široko 40 metrov. Tam bo ostalo do ponedeljkovega večera.

Izpod Sabotina (na označenem mestu) bo do ponedeljkovega 
večera v  počastitev prihoda Dirke po  Italiji vabilo poglede rožnato 
srce iz blaga.   Foto: Alida Pavšič
Izpod Sabotina (na označenem mestu) bo do ponedeljkovega večera v počastitev prihoda Dirke po Italiji vabilo poglede rožnato srce iz blaga.  Foto: Alida Pavšič

NOVA GORICA > Njegovo postavitev in spremljajoče dogodke v počastitev prihoda Dirke po Italiji in kot spodbudo širšega povezovanja ljudi v čezmejnem prostoru Goriške pripravljajo združenja Bon'aventura events, Smilevents Apssd in KD Sabotin Štmaver. Postavitev srca in sobotni ter nedeljski spremljajoči program sta podprli Občina Brda in Mestna občina Nova Gorica.

V soboto ob 9. uri se bo v Štmavru začel pohod po obnovljeni stezi na Sabotin. Ob 11. uri se bodo pri postavljenem srcu pohodnikom ob pesmi zbora San Mauro predstavili organizatorji in pripravili pokušino l0kalnih dobrot. Ob 21. uri bodo celotno podobo srca osvetlili žarometi.

V nedeljo ob 15. uri so na zbor pri srcu vabljeni obiskovalci, ki bodo skupaj s predstavniki lokalnih društev z obeh strani meje s slovenskimi in italijanskimi zastavami, razporejenimi okoli srca, vse do 18. ure ustvarjali posebno vizualno kuliso.


Najbolj brano