Odbojkarice Calcita vodijo v finalu

Branilec naslova Calcit je doma, v Kamniku, s 3:2 premagal mariborsko NKBM. Primorska odbojka je bila zastopana na obeh straneh.

Organizatorka igre pri zmagovalkah iz Kamnika je bila Kanalka 
Špela Marušič. Foto: Igor Mušič
Organizatorka igre pri zmagovalkah iz Kamnika je bila Kanalka Špela Marušič. Foto: Igor Mušič

KAMNIK > V ženskem odbojkarskem prvenstvu se je začel zadnja leta že tradicionalni finale med Kamničankami in Mariborčankami, ki se igra na tri zmage. Prvo dejanje je pripadlo Gorenjkam. Calcit je po maratonskih dveh urah in 15 minutah preobratov zmagal s 3:2 (po nizih: 12,-28-23, 20, 14). Naslednja tekma bo v ponedeljek v Mariboru.

Za Calcit sta v vseh nizih igrali kanalski sestri Marušič. Organizatorka Špela je dosegla tudi 3 točke, sprejemalka Polona pa se je posvečala obrambnim nalogam.

Mariborske odbojkarice vodi novogoriški trener Samo Miklavc, v štajerskih vrstah pa je odlično igrala novogoriška blokerka Mirta Velikonja Grbac, ki je bila z 18 točkami najboljša posameznica pri NKBM Braniku in druga najučinkovitejša na tekmi - za Calcitovo napadalko Olivero Kostić (19).

Jutri se bo začel moški finale med branilcem naslova, ljubljanskim ACH Volleyjem, za katerega igra Kanalec Jure Okroglič, in Merkurjem Mariborom.

V soboto se bodo za bron začeli boriti še fantje kanalskega Salonita in dekleta novogoriškega Gen-I volleyja.


Najbolj brano