V Pivki Delamaris potrjenih še 32 novih okužb

Po petkovem preventivnem testiranju 250 zaposlenih iz skupine Pivka-Delamris so izvidi pokazali, da je na novo okuženih še 32 delavcev. V skupini je tako potrjenih skupaj 78 okužb med zaposlenimi. Zaradi okužb in karantene je z dela odsotnih 113 zaposlenih.

Preventivno testiranje je potrdilo 32 novih okužb med zaposlenimi 
v skupini Pivka-Delamaris.  Foto: Veronika Rupnik Ženko
Preventivno testiranje je potrdilo 32 novih okužb med zaposlenimi v skupini Pivka-Delamaris.  Foto: Veronika Rupnik Ženko

PIVKA > Skupina Pivka-Delamaris je po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje v petek izvedla preventivno testiranje zaposlenih, in to kar v mobilni enoti na dvorišču sedeža družbe. Tako so želeli kar najbolj učinkovito zajeziti val okužb v podjetju in v regiji. Testirali so 250 zaposlenih in približno 50 pogodbenih partnerjev, ki dnevno opravljajo storitve na tej lokaciji. Izvidi so potrdili 32 novih okužb zaposlenih, v skupini je tako zdaj skupaj 78 potrjenih primerov..

Včeraj dodatno razkužili prostore

V podjetju včeraj še niso imeli natančnih podatkov o karantenah, predvidevajo, da bo dodatno odrejenih še kakih deset. To pomeni, da bo s prejšnjimi karantenami skupaj v preventivni karanteni 35 delavcev, ki nimajo potrjene okužbe, a bodo v izolaciji. “V celotni skupini bo - zaradi okužbe ali karantene iz preventivnih razlogov - skupaj odsotnih 113 zaposlenih.,” pravijo v podjetju in poudarjajo, da so s preventivnim testiranjem uspešno omejili morebiten nov prenos v okolje in podjetje; večina delavcev pred testiranjem namreč ni imela nobenega simptoma. Testiranje je pokazalo, da so posamezne okužbe znotraj podjetja tudi nepovezane in kažejo na prenos okužb iz okolja.

V podjetju ohranjajo stroge preventivne ukrepe, prostore so včeraj še dodatno prezračili in razkužili.

Več okužb tudi drugod na Primorskem

Sicer so v Sloveniji v soboto opravili 2288 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 111 okužb. Največ okužb je bilo v Ljubljani (28), občutno pa je poskočilo tudi število okužb na Primorskem, skupaj jih je bilo 34. V pivški občini so jih potrdili 12, 9 v občini Ilirska Bistrica, 7 v postojnski občini, dve v novogoriški, po eno pa v občinah Divača, Šempeter-Vrtojba, Bovec in Renče-Vogrsko.


Najbolj brano