Velik preobrat: Primorska bo igrala doma in v ligi Aba

Kot je že običajno, je vest najprej našla mesto v specializiranih portalih v regiji. “Vir nam je sporočil, da je Koper Primorska našla pokrovitelja in bo igrala tako v slovenskem prvenstvu kot v ligi Aba.” Slišalo se je skoraj neverjetno, a klub se je po tednih uradnega molka popoldne le oglasil in potrdil, da nadaljuje z igranjem.

KOPER > V zadnjih dneh so upanje, da bi lahko pred zlomom rešili aktualnega državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka izgubljali tudi člani delovne skupine, ki se je v zadnjih mesecih na vse kriplje trudila rešiti močno zadolženi KK Koper Primorska. V četrtek zvečer so igralcem, ki so trenirali v Kopru sporočili, da imajo proste roke, da pa se vendarle v ponedeljek še dobijo, klub pa je na videokonferenci regionalne lige Aba med enim in drugim verbalnim obračunom v trikotniku Partizan - FMP - Crvena zvezda sporočil, da ne bo igral regionalnega tekmovanja, kar so nato javnosti sporočili udeleženci sestanka. Takrat je bilo upanja praktično konec.

Še pred nekaj dnevi so bili prepričani, da je zgodbe konec

V klubu so vendarle še dopuščali minimalno možnost, da do rešitve pride med koncem tedna z besedami: “Sveti le še majhna lučka upanja, ampak dokler sveti, ni še konec.” In očitno se je v dveh dneh zgodilo več kot prej v nekaj tednih. Včeraj so bili vodilni tudi na sestankih na Mestni občini Koper. “V zadnjih mesecih smo zares napeli vse moči, da bi najmočnejši obalni košarkarski sredini zagotovili obstanek. Borili smo se do konca, se udeležili mnogih sestankov s potencialnimi sponzorji, partnerji, podporniki. Kljub celo podpisanim pismom o nameri ter številnim obljubah smo bili še pred nekaj dnevi prepričani, da se je koprska košarkarska zgodba končala. V zadnjih dveh dneh smo v razgovorih z novimi zainteresiranimi partnerji našli sodelovanje, ki nam daje možnosti za naprej,” so popoldne sporočili iz kluba, kjer naj bi jutri oziroma v prihodnjih dneh sporočili več podrobnosti.

Vsekakor gre za tujega pokrovitelja, niso pa to kitajski vlagatelji, ki so bili največkrat omenjeni in naj bi že nakazali sredstva za prve tedne delovanja.


Najbolj brano