Ob tednu Rdečega križa paketi živil za občane

Sežansko območno združenje Rdečega križa je letošnji teden Rdečega križa obeležilo precej drugače kot prejšnja leta.

V tem in prihodnjem tednu bodo prostovoljci sežanskega Rdečega 
križa med občane razdelili 32 paketov.  Foto: Arhiv OZ RK Sežana
V tem in prihodnjem tednu bodo prostovoljci sežanskega Rdečega križa med občane razdelili 32 paketov.  Foto: Arhiv OZ RK Sežana

SEŽANA > V preteklih dveh mesecih so bile aktivnosti sežanskega območnega združenja Rdečega križa usmerjene predvsem v izvajanje nalog za pomoč ljudem v stiski zaradi nastalih razmer ob epidemije koronavirusa ter meritev temperature na mejnih prehodih Fernetiče in Krvavi potok. Kljub temu so konec aprila v Sežani pomagali izpeljati tudi krvodajalsko akcijo.

“V Tednu Rdečega križa smo v Območnem združenju RK Sežana običajno izvajali različne družabne aktivnosti s prostovoljci, starejšimi in otroki. Letos se vsi tovrstni dogodki zaradi nevarnosti širjenja okužbe z novim koronavirusom ne morejo odvijati, kot bi si želeli. Obstali so vsi programi ,namenjeni obiskovanju in druženju s starejšimi, tako doma kot tudi v domovih,” pravi sekretarka sežanskega območnega združenja Rdečega križa Dora Sedmak..

Zato pa so ravno v tem tednu namenili pozornost tistim starejšim ljudem, ki živijo v skromnih materialnih razmerah in so jim že pomagali lajšati njihovo stisko. “Zanje smo pripravili 32 paketov z živili, ki jih bomo v sodelovanju s strokovnimi delavci Centra za socialno delo Južna Primorska, enota Sežana, dostavili v tem in naslednjem tednu. Pakete je z donacijo medu obogatilo Čebelarstvo Atelšek iz Povirja, nekaj živil in higienskih pripomočkov sta prispevali podjetji Mercator d.d. in Henkel Slovenija d.o.o.,” je še pojasnila Sedmakova.

Na Rdečem križu pričakujejo, da bodo v kratkem prejeli tudi drugo dobavo hrane iz Sklada za evropsko pomoč, ki jo bodo skupaj z lastno nabavljeno hrano lahko razdelili tudi vsem ostalim, ki to pomoč potrebujejo. Teden Rdečega križa, ki se danes izteka, se vsako leto prične s svetovnim dnem Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki sovpada z rojstnim dnem ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta.


Najbolj brano