Vabijo na krvodajalsko akcijo

Območno združenje Rdečega križa Sežana pripravlja v torek, 28. aprila, enodnevno krvodajalsko akcijo v Sežani. Potekala bo v jedilnici Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana pod posebnimi pogoji.

 Foto: Primožič/FPA
Foto: Primožič/FPA

SEŽANA > Kljub epidemiji covid-19 tudi drugod po Sloveniji krvodajalske akcije še vedno potekajo, saj je za marsikoga kri nenadomestljivo zdravilo, nesreče pa tudi ne poznajo omejitev.

“Krvodajalske akcije potekajo na terenu pod posebnimi pogoji, zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni. Rdeči križ Slovenije in Zavod RS za transfuzijsko medicino vse krvodajalce, ki ste pripravljeni darovati kri, prosimo, da svoj prihod potrdite in se dogovorite o uri prihoda na telefonsko številko 051/389-270 in 051/671-147. Krvodajalce prosimo, da brez predhodnega dogovora o uri prihoda ne prihajate na odvzem krvi,” pojasnjuje sekretarka sežanskega sežanskega združenja RK Dora Sedmak.

Dodaja še, da se krvodajalci za odvzem krvi lahko dogovorijo po telefonu tudi na Centrih za transfuzijsko dejavnost v Izoli na številki 05/66-06-239 in Šempetru pri Gorici na številki 01/54-38-352. Povsod so jih zelo veseli, saj so zaloge krvi vseh krvnih skupin zelo zmanjšane. Zaloge krvi je možno preveriti na www.daruj-kri.si.


Najbolj brano