Z orkestrom je čarobno

Pevka Aleksndra Čermelj, ki je z Big Bandom RTV Slovenija navdušila občinstvo radijske oddaje Jazz v studiu Hendrix, drevi ob 20. uri z orkestrom pod vodstvom Tadeja Tomšiča vabi v Siti Tater.

Aleksandra Čermelj bo z Big Bandom RTV Slovenija drevi nastopila v ljubljanskem Siti Teatru.   Foto: Maja Pertič Gombač
Aleksandra Čermelj bo z Big Bandom RTV Slovenija drevi nastopila v ljubljanskem Siti Teatru.  Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER, LJUBLJANA > Koprčanka Aleksandra Čermelj je v sredo z Big bandom RTV Slovenija nastopila v oddaji Radia Koper Jazz v Hendrixu, kjer je v pogovoru z gostiteljico Mojco Maljevac razkrila tako del programa, ki ga bo moč slišati na drevišnjem koncertu v Siti Teatru, kakor vzroke za odsotnost z glasbenih odrov.

Pevka je občinstvo v preteklosti s prepoznavnim glasom osvajala v različnih glasbenih kontekstih: sprva se je prebijala na festivalih, kot sta bila Fens in MMS, kjer je še rosno mlada leta 1997 osvojila tudi prvo lovoriko s pesmijo Teh petnajst let in leto zatem še z Mladosti ne dam, nato je po več festivalskih uspehih postala članica zasedbe Zmelkoow, še nedavno pa prepevala tudi v funky kolektivu Xequtifz.

V Celovcu je diplomirala iz jazz-pop petja, leta 2012 predstavila avtorsko ploščo Barve in se kasneje posvetila poučevanju, in kot je razkrila v oddaji, še intenzivnejše materinstvu, saj je v tem času postala tudi dvakrat mama.

Živi v Ljubljani, kjer tudi poučuje petje na ljubljanskem konzervatoriju za glasbo in balet. Za svoje pesmi, ki v sebi nosijo tako duha Sanrema kakor slovenske popevke, piše suvereno besedila v slovenščini in italijanščini. Za orkester je skladbe mojstrsko priredil dirigent orkestra, skladatelj in saksofonist Tadej Tomšič, ki je tudi sam lani pri Niki z zasedbo T. T. Institution in gosti izdal ploščo priredb Orion saksofon.


Najbolj brano