Mlada luna prinaša novo energijo

Včerajšnja mlada Luna prinaša vsem nam novo svežo energijo, novo upanje in nove priložnosti; narediti, začeti nekaj novega. Po Uranovskih pretresih prejšnjega tedna smo še toliko bolj odprti in pripravljeni za nove začetke.

Sveža energija mlade Lune, ki je s kvadratom na Urana pretresla naša prepričanja in obstoječe odnose ter išče možnost novega in svežega začetka, nas podpira in navdihuje. Danes se bosta povezala Merkur in Mars v sekstil, kar pomeni, da nas bodo naši možgani podprli pri takih in drugačnih zamislih, iskanju rešitev. Sekstil nas bo naredil tudi bolj družabne, intenzivne, z veliko življenjske energije in volje, ter vešče in okretne z rokami. Danes se lahko marsikaj pogovorimo, doumemo, sporazumemo.

V ponedeljek in torek nas bodo nosila romantična čustva in hrepenenja, hitreje se bomo “zaletavali” brez neke razsodnosti, hitreje nasedli idealom ... Zaradi prevelikih pričakovanj lahko kasneje doživljamo tudi razočaranja. Venera v konjunkciji z Neptunom, oba skupaj pa v kvadratu z Marsom, nam lahko spodnese tla pod nogami. Ta ista energija pa je konstruktivna za oživljanje že hladnih odnosov ter hkrati tudi velika zakladnica navdiha in očarljivosti. Pomembno je, da se zavedamo, da so vsi ti ideali, redkokdaj konstruktivno izživeti na vsakodnevni ravni, nekoliko bolj namenjeni umetnosti in dušnemu kot čisto konkretni ljubezni.

Od srede popoldne dalje pa tudi ta energija zaljubljanja in čaranja izgubi nekaj moči, spet bomo bolj delavni in konkretni. Vprašajmo se, kaj si želimo in kam gremo, ter z energijo borbenosti, ki bo v teh zadnjih dneh tedna prisotna, dosegajmo želeno. Zadihajmo svežo energijo, zberimo ideje in usmerimo korak k svojim ciljem.

Sobota / 25. januar

Luna v vodnarju in prijeten sekstil Merkurja in Marsa nas bodo pognali v akcijo, intelektualne projekte, zanimive zamisli. Težko bomo pri miru, vse si bomo morali povedati, izmenjevali bomo ideje in zamisli. Zapišimo si ideje, nam bodo prišle prav.

Nedelja / 26. januar

Luna v vodnarju bo tudi danes klicala k druženju, budila našo radovednost in nemir. Nikar ne bodimo pri miru in sami. Luna v praznem teku je namenjena nedelu. Prav je, da si vzamemo dan za odklop, prijatelje, kako zanimivo knjigo ali zanimiv dokumentarec. Zvečer pa le poglejmo v nebo in se nahranimo z energijo zvezd.

Ponedeljek / 27. januar

Luna v ribah bo umirila naš korak. Zjutraj bo spodbujala našo ustvarjalnost in vnašala vanjo neko svežino, nove zamisli. Proti večeru pa nas lahko nosijo hrepenenja po ljubezni, romantična glasba ali filmi nas bodo popeljali v druge svetove.

Torek / 28. januar

Še en dan z Luno v ribah. Na družbeni ravni lahko izvemo za neko večjo krajo. V odnosih bomo tisti, ki čaramo in zavajamo, ali bomo na drugi strani, začarani. Ideali so namenjeni umetnosti, v konkretnem pa prej ali slej nosijo razočaranja.

Sreda / 29. januar

Vse do enih popoldne bo Luna v ribah v praznem teku in mi pasivni in izgubljeni, brez prave smeri. Od enih dalje pa nas Luna v ovnu postopoma budi v življenje in spodbuja za akcijo in delo. Lahko prinaša tudi nekaj nemira in napetosti.

Četrtek / 30. januar

Luna v ovnu zjutraj spodbuja delovanje in doseganje ciljev ter nam da moč, da druge navdušimo in jih popeljemo za seboj, k skupnim ciljem. Popoldne pa bomo lahko pretirano dramatični in egocentrični hitreje reagirali z obrambo.

Petek / 31. januar

Še zadnji dan Lune v ovnu, toda njeni popoldanski kvadrati na planete v kozorogu lahko nosijo frustracije, zunanje ovire in spodbujajo našo drzno naravo, da išče nove načine reševanja starih problemov. Samo z direktnim pogovorom bomo prišli do cilja.


Najbolj brano