Vrača se Tine Poklar

V rokometnem prvoligašu RD Koper, ki trenutno zaseda šesto mesto v prvi DRL, se že pripravljajo na naslednjo sezono in sestavljajo igralski mozaik. Vrnil se bo 29-letni otrok koprskega rokometa Tine Poklar.

Tine  Poklar (št. 10) je do konca sezone 2013 igral za takratni Cimos. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tine Poklar (št. 10) je do konca sezone 2013 igral za takratni Cimos. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > V koprskem klubu je v teh dneh veliko dogajanja. Rokometaši začenjajo s pripravami na nadaljevanje prve DRL, aktivni pa so tudi v klubskih pisarnah. Eden od dveh primorskih prvoligašev bo lahko v naslednjih dveh sezonah računal na pomoč 29-letnega Tineta Poklarja, ki bo dres avstrijskega kluba Alpla HC Hard zamenjal za koprskega.

Enoletno avanturo v Avstriji bo Poklar sklenil v letošnji sezoni, nakar se bo po sedmih letih vrnil v staro jato. “Doma je najlepše. Veliko časa sem preigral v tujini, spoznal veliko novih ljudi, a dejstvo je, da je napočil čas za vrnitev. Pogrešam bližnje, pogrešam ljudi, ki jih poznam. Klub me je prepričal s svojo vizijo, mislim da bo tudi ekipa v naslednji sezoni precej močna,” se povratka v Koper veseli Tine Poklar, ki napoveduje še boljše rezultate primorskega prvoligaša: “Želimo si stopiti stopničko više. Prav tako si želimo privabiti še več navijačev na tribune dvorane Bonifika. Osebno imam vedno visoke cilje, videli pa bomo, kaj nam bo v tem obdobju uspelo doseči.”

Tine Poklar

rokometaš

“Napočil je čas za vrnitev. Pogrešam bližnje, pogrešam ljudi, ki jih poznam.”

190 centimetrov visoki Tine, mlajši izmed bratov Poklar (brat Nejc je zdaj direktor kluba), je ob razpadu koprskega RK Cimos, kjer je igral do leta 2013, najprej odšel v mariborski Branik, pri kateremu zadnja leta redno črpajo okrepitve iz primorskega rokometnega bazena. Po triletni epizodi na Štajerskem se je rokometaš, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, preselil na Norveško in tam zablestel v dresu Elverumu.

Koprčan je z norveško ekipo uspešno nastopal tudi v elitni ligi prvakov. Trenutno je član avstrijskega kluba Hard, kjer bo enoletno epizodo končal letos. “Tine se nam bo pridružil poleti, s Hardom se zdaj poteguje za naslov avstrijskega prvaka. Vemo, kaj nam tako kakovosten rokometaš lahko prinese, tako da se njegovega povratka v Koper že veselimo,” je povedal direktor koprskega RD Koper Nejc Poklar.


Najbolj brano