Adriatic Slovenico pripojili h Generaliju

Zavarovalnice Adriatic Slovenica kot samostojne pravne osebe ni več, pripojili so jo k zavarovalnici Generali. S tem je nastala druga največja zavarovalnica pri nas, njen sedež je v Ljubljani. Združeno zavarovalnico Generali začasno vodi Vanja Hrovat. Združitev na že sklenjene police ne bo imela vpliva - vsa sklenjena zavarovanja ostajajo nespremenjena.

Adriatic Slovenica je bila doslej tretja največja  zavarovalnica na 
slovenskem trgu, združena zavarovalnica Generali pa je zdaj druga 
največja pri nas.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Adriatic Slovenica je bila doslej tretja največja zavarovalnica na slovenskem trgu, združena zavarovalnica Generali pa je zdaj druga največja pri nas.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER, LJUBLJANA > Generali zavarovalnica postaja eden izmed največjih igralcev na slovenskem zavarovalniškem trgu. Kot največja mednarodna zavarovalnica v Sloveniji združuje več kot 660.000 zavarovancev z več kot milijonom sklenjenih zavarovalnih polic.

V letu 2018 sta Generali zavarovalnica in Adriatic Slovenica skupaj dosegli 407,2 milijona evrov bruto zbrane premije. “S finančno močnim in mednarodno priznanim lastnikom Generali CEE Holding bomo svojo prisotnost v Sloveniji še krepili - prek celovite ponudbe zavarovanj, asistenčnih storitev, močne prodajne mreže ter kakovostnega reševanja škodnih zahtevkov,” pravi Vanja Hrovat,predsednica uprave združene zavarovalnice Generali.

660.000 zavarovancev ima združena zavarovalnica Generali

Vanja Hrovat

Poleg nje je v upravi še član Mitja Feri,dva bodoča člana pa zdaj še čakata na dovoljenje agencije za zavarovalni nadzor. Strategija združene zavarovalnice temelji na vseživljenjskem partnerstvu s strankami.

Vsa zavarovanja nespremenjena

Zavarovalnici sta dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za združitev pridobili 4. decembra. Vsa sklenjena zavarovanja ostajajo nespremenjena, kar pomeni, da ostajajo pogodbeno dogovorjene pravice in obveznosti enake kot prej.

Prenos zavarovanj na združeno Generali zavarovalnico je s pridobitvijo dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor že urejen in zavarovancem zaradi tega ni treba podpisati nove pogodbe ali podati kakšnega drugega soglasja.

Združena zavarovalnica Generali bo svojim zavarovancem nudila razširjeno in še dostopnejšo prodajno mrežo po vsej Sloveniji. S ponudbo premoženjskih, življenjskih, pokojninskih in zdravstvenih zavarovanj ter asistenčnih storitev se namerava še bolj približati zavarovancem. Zavarovalnica ima prodajno mrežo z več kot 300 prodajnimi mesti in več kot 650 zavarovalnimi zastopniki po Sloveniji.

Za Adriatic Slovenico odšteli 245 milijonov

Adriatic Slovenico je lani od družbe KD Group kupila družba Generali CEE, ki je del italijanske skupine Generali Group. Kupnina za 100-odstotni delež je dosegla 245 milijonov evrov, Generali pa je s prevzemom Adriatic Slovenice in KD Skladov (sedaj Generali Investments), ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

AS prej tretja, združena zavarovalnica zdaj druga največja pri nas

Adriatic Slovenica je ponujala premoženjska, nezgodna, zdravstvena, življenjska in pokojninska zavarovanja, imela je 1,7 milijona zavarovalnih polic in 500.000 strank, s skoraj 14-odstotnim tržnim deležem pa je bila tretja največja na slovenskem trgu.

Skupina Generali je v Sloveniji prisotna od leta 1997. Po podpisu pogodbe o nakupu Adriatic Slovenice in KD Skladov je občutno okrepila svoj položaj na trgu. Italijanski Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovili so ga leta 1831, prisoten je v 50 državah sveta, skupni prihodek od premij je v letu 2018 presegel 66 milijard evrov. Ima skoraj 71.000 zaposlenih po svetu in 61 milijonov strank.


Najbolj brano