Oprema iz Časarjevega vikenda na drugi dražbi

Pohištvo, razna oprema in droben inventar iz vikenda Časarjevih v Lendavskih Goricah bo spet mogoče kupiti na dražbi, ki bo 9. januarja prihodnje leto.

Na dražbi bodo tudi kavči (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay
Na dražbi bodo tudi kavči (fotografija je simbolična). Foto: Pixabay

LENDAVSKE GORICE > Ker gre za drugo dražbo, je izvršitelj Tadej Poljak v oklicu zapisal, da bo predmete možno kupiti po nižji ceni, vendar ne manjši od tretjine ocenjene vrednosti. Zato pričakuje večje zanimanje kot na prvi dražbi. Nekaj potencialnih kupcev se je že zanimalo za nakup, celo vsega, kar je naprodaj. 90 predmetov, ki jih prodaja v Lendavskih Goricah, je ocenjenih na skupno nekaj več kot 8000 evrov.

Na prvi dražbi, ki je bila konec novembra, je izvršitelj prodal le sabljo za odpiranje buteljk, opekač in pečko. Kupec iz Istre je zanje odštel 70 evrov. Na kupce pa še čakajo dvosed, trosed in fotelj s počivalnikom znamke natuzzi, regal za dnevno sobo, pa različno orodje in oprema, drugo zunanje in notranje pohištvo, ograjen pesjak s pasjo uro, vreden 1000 evrov, slike in risbe, stojali za pršut in samokres, starinska stenska ura, imitacija starinskega radia, več sodov iz nerjavečega jekla ter leseni sodčki, 500 evrov vredna rack omara s switchem, snemalno napravo, električnim razdelilcem ...

Predmete je možno kupiti po sistemu videno-kupljeno, pred dražbo, ki bo 9. januarja prihodnje leto ob 14.30, morajo potencialni kupci plačati varščino (deset odstotkov ocenjene vrednosti).

Izkupiček od morebitne prodaje predmetov bo šel na račun Luke Koper, ki poskuša na takšen način priti do nekaj denarja, ki ji ga mora po pravnomočni odločitvi sodišča vrniti nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar. Luka je na sodišču dobila pravdo, s katero je v zadevi Orleška gmajna od Časarja in Marjana Mikuža terjala 2,4 milijona evrov.


Najbolj brano