Dvojna moč rokenrola

Pred sobotnim božičnim koncertom Siddharte in Big Foot Mame v Areni Bonifika smo pred Caprisovim Hladilnikom toplega srca na Pristaniški ulici v Kopru prestregli Tomija Megliča in Grego Skočirja, frontmana teh slovenskih rock velikanov.

Tomi Meglič in Grega Skočir Foto: Jaka Ivančič
Tomi Meglič in Grega Skočir Foto: Jaka Ivančič

KOPER > V Kopru sta si Siddharta in Big Foot Mama nazadnje delili oder pred tremi leti na razprodanem poletnem Caprisovem koncertu na Titovem trgu. Vse kaže, da bodo tudi vstopnice za sobotni koncert v Areni Bonifika, ki ga radio pripravlja v sodelovanju s Kodo Events, kmalu pošle.

Benda se rada družita

“To je kar rušilna moč, ko združiš dva rokenrol benda. Arena Bonifika je odlična za bučno popotnico v leto 2020,” ugotavlja pevec in kitarist Tomi Meglič, ki mu številne praznično-decembrske obveznosti, ne jemljejo energije: “Kar pestro je, a se nič ne pritožujem, uživam v tem, manjka mi le spanca. To pa zato, ker se težko spravim domov, ko se imamo dobro, pogosto tudi v Gregovi družbi.”

Grega Skočir, Big Foot Mama

“Nenehno je treba delati na tem, da si kot bend aktualen in privlačen. Ne moreš se kar usesti in čakati, da mine naslednjih deset let.”

Skupini si ne delita le odrov na festivalih in koncertih, temveč se člani srečujejo tudi v vadnici in zasebno. Sorodni so tudi statistično: lani sta tako Big Foot Mama kakor Siddharta izdali svoj osmi studijski album, prva Plamene v raju, druga pa Nomade.

Nenehno moraš delati

Pred obema bendoma je pomembno leto, Siddharta bo po letošnjem praznovanju 20-letnice prvenca ID in snemanju nove različice te plošče prihodnje leto zabeležila še četrtstoletnico benda, ki ga sestavljajo še kitarist Primož Benko, basist Jani Hace, klaviaturist Tomaž Okroglič Rous in bobnar Boštjan Meglič, na praviloma razprodanih akustičnih koncertih pa se jim pridruži še tolkalec Martin Janežič - Buco.

Pri Big Foot Mami bodo kmalu našteli okroglih 30 let. “Jubilej bomo oktobra prihodnje leto slavili z velikim koncertom v Areni Stožice, na katerega se že zdaj pripravljamo in ga komaj čakamo,” pravi pevec Grega Skočir, ob katerem igrajo kitarista Daniel Gregorič in Zoran Čalić, basist Alen Steržaj in bobnar Jože Habula. Koliko okroglih obletnic še nameravajo slaviti? “Za zdaj nam zdravje dobro služi, to je najpomembnejše,” se nasmehne Skočir. “Je pa treba nenehno delati na aktualnosti in privlačnosti. Ne moreš se kar usesti in čakati, da mine naslednjih deset let.”

Začetek koncerta v Areni Bonifika je napovedan ob 20. uri. Vstopnice so na prodajnih mestih Eventima na voljo po cenah od 19,90 evra do 29,90 evra.


Najbolj brano