Portoroški košarkarji želijo v drugi SKL korak naprej

Ko so se košarkarji Portoroža lani vrnili med drugoligaše, je uprava večji del poletnega obdobja namenila krpanju (revnega) proračuna in temu primeren je bil tudi rezultat, saj so si obstanek zagotovili šele po odstopu ilirskobistriške Plame pur. Letošnje ambicije so višje.

Portoroški košarkarji med minuto odmora trenerja Igorja Kešlja. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Portoroški košarkarji med minuto odmora trenerja Igorja Kešlja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Pred letom dni je edini istrski predstavnik v drugi SKL čudežno zakrpal vrzel na centrskem položaju (to je nenehna skrb praktično vseh klubov), ko se je dobesedno od nikoder vzel Timothy Cole. Po izjemnih številkah v svoji statistiki pa se je pred novo sezono preselil v Sežano.

Toda medtem so tudi v lucijski dvorani vsaj za silo stabilizirali klub in se mirneje lotili sezone: “Teoretično imamo sezono pokrito in seveda upamo, da bo res tako. Zato smo si lahko privoščili močnejše moštvo, čeprav še vedno prevladujejo domači fantje, kar je za naše okolje edino smiselno. Na tradicionalno deficitarnem centrskem položaju smo našli odlično rešitev z Alekso Kojadinovićem, ki ima šele 20 let in lahko še veliko napreduje. Žal pa si je pred dnevi nalomil dlan, zato bo izpustil nekaj tekem,” pojasnjuje predsednik kluba Branko Cvetičanin.

Novi (stari) obrazi

Med mornarji so konkurenco v moštvu in na treningih zaostrili mladinci Kopra Luka Krmac, Marko Karan in Deni Hodžič, povratniki Nejc Zupan (zgolj začasno),Luka Rožanc, Sebastjan Borse, Adin Kavgić in Alen Katonar so stari znanci istrske košarke celo s prvoligaškimi izkušnjami. Ob Srbu Aleksu Kojadinoviću je bil edini pravi novinec mladi reprezentant in organizator igre Stefan Tovilović, ki pa je tudi že zapustil Portorož in odšel k Postojni.

Zavoljo obveznosti Adina Kavgića v svetovnem pokalu 3x3 košarke je moral Portorož preložiti dve tekmi in je uvodna štiri srečanja odigral pred svojimi gledalci. Kapetan moštva Aleks Cvetičanin (oče Branko je kajpak nekdanji košarkar) pa nad dosedanjim izkupičkom treh zmag in petih porazov ni najbolj navdušen: “Pozna se nam, da ob dveh preloženih krogih še nismo v pravem ritmu, vendar sem prepričan, da bomo igrali vse bolje. Moštvo je kakovostno, prvenstvo pa dovolj dolgo, da lahko pokažemo pravi obraz.”

Trener Igor Kešelj v svojih izbrancih ravno tako vidi še veliko rezerve, čeprav mu poleg Kojadinovića glavobole povzroča tudi nenadni odhod Nejca Zupana v prvo ligo k Podčetrtku (imel je odprto pogodbo), ki je sicer bil zadnje obdobje poškodovan, saj ga je ob zmagi proti Medvodam zapekla stegenska mišica, izostanek obeh najboljših strelcev pa je kar hud udarec za portoroške načrte: “To je pač del športa, ampak naše želje ostajajo nespremenjene. Upamo na uvrstitev v končnico, torej med najboljših osem po rednem delu. V končnici pa se nato nikoli ne ve ... Vsekakor je druga liga letos zelo izenačena, zato je potrebno vsako srečanje odigrati na vso moč. Fantje lahko z dobrim delom še veliko napredujejo, nekaj nadarjenih posameznikov pa imamo tudi v mlajših kategorijah,” meni Kešelj.


Najbolj brano