Novi obrazi v vipavski občinski upravi

Vipavska občinska uprava je v znamenju upokojitev dolgoletnih sodelavcev in prihodov novih, številčno pa se ekipa ne bo bistveno povečala. Bo pa v kratkem znano, kdo bo direktor uprave.

Župan načrtuje selitev sedeža občinske uprave v nadstropje 
stavbe, kjer deluje  zavod za turizem.  Foto: Alenka Tratnik
Župan načrtuje selitev sedeža občinske uprave v nadstropje stavbe, kjer deluje zavod za turizem.  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Pred prihodom novega vipavskega župana Gorana Kodelje lani jeseni je bilo v občinski upravi devet redno zaposlenih, v ekipi so bili še trije pogodbeni sodelavci na področju okolja in prostora. V prvem polletju letos je bilo ob županu, ki to funkcijo v nasprotju s predhodnikom Ivanom Princesom opravlja poklicno, še devet redno zaposlenih uslužbencev, od tega šest na uradniškem, trije pa na strokovno-tehničnem delovnem mestu, še trije sodelavci pa so bili zaposleni po pogodbi.

Župan je prvo spremembo uvedel januarja, ko je tajnika občine Jožeta Papeža premestil na položaj višjega svetovalca za gospodarstvo in kmetijstvo, v resor, ki ga dotlej ni nihče pokrival, župan pa je predvidel, da bodo z novo organizacijo še učinkovitejši.

13

zaposlenih , vključno z županom, šteje občinska uprava v Vipavi

Po odhodu nekdanje svetovalke za pravne zadeve je občina na podlagi javnega razpisa v pravni službi zaposlila novega svetovalca Martina Čibeja, ki je zadnje mesece tudi vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave. Za to uradniško delovno mesto je občina septembra objavila javni razpis, na katerega so se prijavili štirje kandidati, postopek izbire pa še ni zaključen.

Sta se pa ekipi pridružila dva nova redno zaposlena sodelavca. Benjamin Nučič je prevzel naloge dosedanjega pogodbenega sodelavca na področju infrastrukture, ki se je upokojil, delovno mesto višjega svetovalca za finančne zadeve in proračun pa je z oktobrom prevzel Goran Troha Žvokelj, saj dosedanja finančnica Silvana Vitežnik konec leta odhaja v pokoj. V upravi je trenutno kot pripravnik zaposlen tudi eden od nekdanjih pogodbenikov.

Ekipa se tako ni bistveno povečala, v nasprotju z nekaterimi županskimi kolegi iz sosednjih občin Kodelja trenutno tudi ne razmišlja o zaposlitvah na zaupanje. Kot je pojasnil ob sprejemanju rebalansa proračuna, pa resno načrtuje selitev občinske uprave v stavbo na drugi strani trga, v kateri trenutno deluje Zavod za razvoj turizma Trg Vipava s pisarno TIC in Vinoteko Vipava. “Stavba je dovolj velika za TIC in za upravo občine, ki bi tako dobila večje prostore,” je napovedal župan.


Najbolj brano