Še ena slikarska kolonija za bolnišnico

Štolfetova domačija v Sežani, ki jo sežanski slikar Marijan Miklavec ureja v galerijo, je prvega junija gostila slikarsko kolonijo slikarjev ter slikark Likovne sekcije Kulturno-umetniškega društva Klinični center Ljubljana.

 Foto: Mitja Miklavec
Foto: Mitja Miklavec

SEŽANA > Njihove slike bodo krasile nove prostore fizioterapije Bolnišnice Sežana, katere direktorica Silvana Šonc je pomagala pri organizaciji kolonije. Bolnišnica Sežana sicer že dolgo sodeluje z Miklavcem pri organizaciji slikarskih kolonij, slikarji pa so jo s podarjenimi deli spremenili v največji galerijski prostor v Sežani in širše, saj je na njenih stenah razstavljenih že več kot 240 likovnih del.

Humanitarni namen akcije je tokrat podprla tudi pevska skupina KUD Borjač iz Sežane. Njegova predsednica Margit Grošelj je ob zaključku kolonije poudarila nenehna prizadevanja Marjana Miklavca, da bi dvignil slikarsko kulturo v Sežani in razburkal mestece z idejami o odpiranju navzven.

Prav na njegovo pobudo že leta prihajajo na Kras slikarji iz vse Slovenije, gostujejo pa tudi v tujini. Miklavčeva slika Dutovelj, naslikana s kraško zemljo, pa je ponesla našo slavo tudi v pariški Louvre. Udeležence kolonije in njen dobrodelni namen je pozdravila tudi sežanska občinska svetnica Ljubica Jelušič (na fotografiji z Marijanom Miklavcem).


Najbolj brano