Pripravlja se muzikal za otroke!

Začele so se vaje za novo uprizoritev, ki bo jeseni osrečila najmlajše abonente Slovenskega stalnega gledališča. Nastaja namreč muzikal za otroke Na dvorišču po besedilu Ferija Lainščka, z glasbo Lojzeta Krajnčana in režijo Ivane Djilas.

  Romana Krajnčan in Danijel Malalan pred prvo vajo za otroški 
muzikal Na dvorišču. Foto: LK
Romana Krajnčan in Danijel Malalan pred prvo vajo za otroški muzikal Na dvorišču. Foto: LK

V predstavi bosta v kostumih Jelene Prokovič in s koreografijami Žigana Krajnčana blestela Romana Krajnčan in Danijel Malalan.

Rdeča nit muzikala so pesmi o živalih, zgodba pa se dogaja na dvorišču. Romana ter gospod Ferdo sta soseda in na njunem dvorišču je polno živali. Toda dvorišče je razmejeno z ograjo, ker se soseda po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Gospa Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna ravno nasprotno. Pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali h gospe Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata. Nepričakovani dogodek pa spremeni Ferdov pogled na sosedske odnose. V predstavi živali nastopajo v obliki simpatičnih lutk.

Uprizoritev je koprodukcija Slovenskega stalnega gledališča in podjetja Dreamart - umetniško ustvarjanje in poustvarjanje, v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana.


Najbolj brano