Pripravljeni na Olimpijo

Z nocojšnjo zmago v Novem mestu si je Sixt Primorska zagotovila premierni nastop v finalu lige Nova KBM. Po petkovi domači zmagi s 85:74 je nocoj spet zanesljivo slavila. še z za koš višjo razliko. Drugi finalist je Petrol Olimpija, ki je nocoj v Domžalah s 68:49 še drugič premagala Helios.

 Primorci so v polfinalu dvakrat gladko premagali Dolenjce. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Primorci so v polfinalu dvakrat gladko premagali Dolenjce. Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVO MESTO > Po prevladujoči predstavi v bolj skromno napolnjeni novomeški dvorani Sixt Primorska ostaja neporažena v letošnjih izločilnih bojih tako v domači kot v mednarodni konkurenci. Dolenjci so sicer napovedovali zmago in vrnitev v Bonifiko na tretjo odločilno tekmo, a se Koprčani z njihovimi načrti niso strinjali. Dobre pol ure pred prvim sodniškim metom so bili v obeh strokovnih štabih presenetljivo sproščeni, kar so Koprčani prenesli tudi na parket. S štirimi zadetimi trojkami so si v prvih desetih minutah zagotovili štiri točke naskoka.

Že po dobri minuti druge četrtine je razlika narasla na +9. Jezni domači strateg Simon Petrov je stresel jezo nad plastenko vode, med minuto odmora pa pošteno nahrulil svoje varovance. Do preobrata ni prišlo, saj je ostrostrelsko štafeto iz rok Alena Hodžića prevzel Tadej Ferme, ki je v 15. minuti poskrbel za prvo dvomestno prednost Primorcev, miren glavni odmor pa sta ekipi Jurice Golemca s tremi zaporednimi trojkami zagotovila Žan Mark Šiško in Lance Harris. “Že od prve minute smo zaigrali v slogu večine letošnjih tekem. Skušamo igrati hitro, držati visok ritem in opraviti tudi 'umazano' delo. Vse to nam je uspelo. Krka se je mučila s poškodbami in nam ni mogla kljubovati,” je bil razumljivo zadovoljen koprski strateg.

Krka : Sixt Primorska 76:88 (40:52)

Novo mesto, ŠD Leona Štuklja, gledalcev 500, sodniki: Pukl (Maribor), Krejić in Škrbec (oba Kranj); četrtine - 19:23, 21:29, 17:21

Krka: Lapornik 12, Balažič 16, Đapa 16, Lalić 12, Marinelli 6, Mavra 12, Jošilo 2. Trener: Simon Petrov.

Sixt Primorska: Šiško 16, Hodžić 12, Čakarun 17, Harris 14, Jagodić Kuridža 12, Ferme 9, Vončina 8. Trener: Jurica Golemac.

Oslabljeni Dolenjci se s predčasnim zaključkom sezone niso želeli sprijazniti, vendar so hladnokrvni Koprčani pravočasno odbili vse njihove napade. Golemac je z rotacijami ohranjal svežino udarnih adutov, ki so se pridno izmenjavali pri polnjenju domačega obroča iz vseh položajev. Tretjo četrtino je s trojko ob zvoku sirene za 73:57 zaključil Luka Vončina, ki je v 31. minuti po ukradeni žogi zabil za okroglih +20. Tako je koprska zasedba v končnici lahko že usmerila misli na sobotno prvo tekmo velikega finala v domači dvorani. “Prenesli smo osredotočenost in željo, ki nas je krasila že na prvi tekmi. Držimo visoko raven forme in lahko si le želim, da bi vse skupaj še nadgradili v finalni seriji. Pred finalom bosta dodatna dneva počitka še kako dobrodošla,” je z mislijo na zaključek domače sezone Novo mesto zapustili dirigent koprske ekipe Šiško.


Najbolj brano