Manj kinodvoran na račun novih trgovin

V nakupovalnem središču Planet Koper, ki ga že nekaj mesecev prenavljajo, se v prihodnje obetajo spremembe tudi v kinu Cineplexx. Ta ne bo zaprl vrat, tudi predstave bodo nemoteno na sporedu, bodo pa zmanjšali število kinodvoran na račun novih trgovskih površin.

Kinodvorane v Planetu Koper bodo  reorganizirali, preuredili pa 
bodo tudi prodajno točko in sprejemni pult. Foto: Nataša Hlaj
Kinodvorane v Planetu Koper bodo reorganizirali, preuredili pa bodo tudi prodajno točko in sprejemni pult. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Zdaj je v Cineplexxu šest dvoran. Ena je zelo velika in skorajda predimenzionirana za potrebe tukajšnjih obiskovalcev, sprejme pa lahko 420 gledalcev. Ena dvorana je srednje velikosti in ima 260 sedežev, štiri pa so običajne velikosti. V eni je 234 sedežev, dve jih imata po 208, ena pa sprejme 168 gledalcev.

V Cineplexxu Koper so lani našteli 165.000 obiskovalcev. Najbolj gledan film je bil Bohemian Rhapsody. “Običajno je največ obiskovalcev v kinu konec tedna, od petka do nedelje, ter ob torkih, ko imamo znižano ceno vstopnic,” pojasnjuje Andreja Purger iz podjetja Cineplexx.si.

165.000 obiskovalcev so lani našteli v Cineplexxu Koper.

Zaradi ureditve novih trgovin bodo “žrtvovali” dve največji kinodvorani. V eni so že začeli z rušenjem in gradbenimi posegi. Tam bo septembra kupcem na voljo galerija trgovin s tekstilom pod okriljem poljske skupine LPP. V Planetu Koper pojasnjujejo, da bodo kinodvorane reorganizirali in posodobili z novejšo tehnološko opremo, preuredili bodo tudi prodajno točko in sprejemni pult. Zagotavljajo, da med obnovo program kino sporedov ne bo okrnjen. Poslej bo obiskovalcem na voljo pet dvoran, v katerih bodo predvajali pet različnih kino predstav. Če je bilo do zdaj v vseh na voljo 1500 sedežev, jih bo v prihodnje med 1100 in 1200. Prenovljen Cineplexx bo svoja vrata odprl konec julija.

Novosti se obetajo tudi v trgovskem delu, kamor med drugim poleti prihaja več trgovin s tekstilom, trgovina s prehranskimi dopolnili, optika in lokal z zdravo hrano. Del trgovin in gostinskih lokalov z različno ponudbo bodo odprli še pred poletjem. V Planetu Koper za zdaj ne razkrivajo, koliko bodo odšteli za obsežno prenovo nakupovalnega središča.


Najbolj brano