Evropske volitve v prid Kaninu

Kanin potrebuje približno 50 milijonov evrov za temeljito prenovo g0ndolske žičnice in za zasneževanje. Morda je v evropskem predvolilnem času možnost, da bi do tega denarja prišli. Pri tej nalogi bo moral pomembno vlogo, skupaj z Občino Bovec, odigrati tudi novi direktor Sončnega Kanina.

Evropske volitve so, tako kot državne, priložnost za dodatne bonbončke oziroma denar. Poznavalci pravijo, da bi ga za novo, hitrejšo in na veter bolj odporno gondolsko žičnico, za zasneževalni sistem in še marsikaj drugega lahko našli na evropskih regionalnih računih. Brez vsega tega je edino visokogorsko kaninsko smučišče v Sloveniji obsojeno na vegetiranje in propad.

V prid direkt0rju gre dejstvo, da je strokovno podkovan v turizmu, še bolj pa to, da je bil ekstremni smučar.

Čas bo pokazal, kako se bo novo vodstvo Sončnega Kanina soočalo z izzivom visokogorskega smučišča. V prid direkt0rju gre dejstvo, da je strokovno podkovan v turizmu, še bolj pa to, da kot nekdanji ekstremni smučar ne bo zgolj besedičil, ampak bo izziv zgrabil za roge oziroma za smuči.

Kaninsko smučišče s svojimi relativno kratkimi progami, ne glede na povezavo s Sello Neveo, ne more konkurirati s sistemi v bližnjih Dolomitih v Italiji ali v Avstriji in potrebuje dodatne zanimivosti. Z urejenim smučiščem, sicer nekoliko zahtevnim, lahko izpolnjuje poslanstvo družinskega smučišča. Tudi če ga bodo razširili z dodatnimi progami v Gozdecu in ga zasneževali, bo še vedno premajhno. Nujna bo nadgradnja z atrakcijami v visokogorskem okolju. Kanin potrebuje snežni park za vse možne smučarske vragolije, ki so blizu današnji mladini. Potrebuje izzivalne proge izven smučišč, ki bi potekale po varnih linijah mimo nevarnih jam, ki so že terjale žrtve in ponesrečence.

Ključno je, da novo vodstvo Sončnega Kanina ponudbo na smučišču povezuje s ponudbo v dolini in da zimsko ponudbo povezuje s poletno, ki naj bi bila enakovredna zimski. Napovedujejo, da bodo 25.000 smučarjev poleti zagotovo presegli s poletnimi gosti.

Smučišče brez doline ne more delovati in obratno. Ne le v Bovcu oziroma na Kaninu, tudi drugje imajo težave z vremenom in izpadom smučanja. V Bovcu se zavedajo, da so v ponudbi brez smučanja šibki. Zato bodo zgradili športno dvorano, snujejo veliko peš poti, čakajo na hotel Kanin ...


Preberite še


Najbolj brano