Zjutraj je vstal ob 3.33

Tudi Domen Prevc je bil za konec sezone dobre volje, potem ko si je priboril druge stopničke za zmagovalce in desete v svoji karieri. Po sobotni trenutni slabosti zaradi dehidracije je včeraj spet deloval zelo sveže in spočito.

Domen Prevc (levo) se je zelo razveselil drugega mesta na 
včerajšnji tekmi. Foto: STA
Domen Prevc (levo) se je zelo razveselil drugega mesta na včerajšnji tekmi. Foto: STA

“Po eni strani je v redu, da je sezone konec, po drugi strani pa mi je žal. Sezona je bila, kot je bila. Cilji so bili zastavljeni in zapisani na papirju in nekako smo jih izpolnili,” je dejal najmlajši Prevc, Domen. V svetovnem pokalu je zasedel 13. mesto. Imel je odličen začetek in tudi konec sezone. V začetku je bil dvakrat četrti, na koncu sezone pa je zmagal na poletih v Vikersundu, po sobotni trenutni slabosti je bil včeraj v Planici drugi. “Zgodila se je klasična napaka. Celo dopoldne nisem ničesar popil in kar pozabil, kako toplo je te dni. Na koncu sem priletel v dolino žejen in takoj spil vodo brez sladkorja in mineralov. Telo se je uprlo in postalo mi je slabo. Nato sem pil pomarančni sok in čaje in tako prišel k sebi,” je razlagal ob vznožju velikanke in nadaljeval: “Ker sem šel zelo zgodaj spat, sem zjutraj vstal že ob 3.33. Nisem se želel truditi in na silo zaspati, zato sem prižgal telefon. Bral sem BBC novice in Business Insider, kar običajno berem, športne novice pa nekako odstranim.”

Je bil za Prevca prvi polet za užitek? “Ja, res je bil. Nisem vedel, do kod me bo neslo, upal sem le, da ne bi potem spet nižali naleta. Zelo sem zadovoljen, da se je vse tako končalo. V drugi seriji je bila že voda v smučini na letalnici, pa tudi razmere niso bile optimalne,” je bil zadovoljen Domen Prevc, ki ga veselijo tudi dosežki Timija Zajca. “Zelo me je pozitivno presenetil. Vso sezono je bil na visoki ravni in to kar v svoji prvi sezoni v svetovnem pokalu: s prvo zmago, rednimi uvrstitvami med deseterico - kapo dol.”

Domen Prevc

smučarski skakalec

“Skoki so precejšnja uganka, tudi za nas ki se z njimi ukvarjamo ves čas.”

Prevc bi v naslednji sezoni rad imel podroben načrt priprav. “Skoki so precejšnja uganka, tudi za nas, ki se z njimi ukvarjamo ves čas. Ko ti gre, je v bistvu vse lahko. Ko ti ne gre, pa lahko vlagaš, se trudiš, ampak še vedno ne bo bistvenega napredka. Pri meni pa je sploh tako, da človek nikoli ne ve, kako se bom obrnil in kako bom reagiral. Pri vseh ljudeh, ki so na nekem področju boljši od mene, iščem vzroke, zakaj njim uspeva meni pa ne,” se je razgovoril Domen Prevc. Tudi končal je v svojem slogu, ob vprašanju, koliko koliko oddiha od skakanja si bo vzel. “Morda tri ure ... Sem pač tak tip človeka, ki sebe rad motivira in žene naprej. “ RM


Najbolj brano