V izolski bolnišnici so stare avtomate zamenjali z novimi

Bolniki, ki so med 18. in 20. januarjem čakali pred ambulantami in v urgentnem centru v izolski bolnišnici in nujno potrebovali vsaj plastenko vode, so bili ogorčeni, da nikjer ni nobenega avtomata s temi proizvodi. Šlo je za zamenjavo z novimi.

Na hodnikih izolske bolnišnice so med 18. in 20. januarjem 
namestili nove avtmate s pijačo in prigrizki. Foto: bolnišnica Izola
Na hodnikih izolske bolnišnice so med 18. in 20. januarjem namestili nove avtmate s pijačo in prigrizki. Foto: bolnišnica Izola

IZOLA > Več bralcev je minuli teden zanimalo, ali odstranitev avtomatov narekuje kakšen novi predpis, ki v zdravstvenih ustanovah te avtomate prepoveduje.

Težave čakajočih na ambulantne preglede, manjše posege in v urgentnem centru (kjer čakanje lahko traja do osem ur), so se vrstile zlasti 18. in 19. decembra. Nekdo, ki je nujno potreboval kozarec vode, na urgenci ni dobil niti kozarca za enkratno uporabo, da bi namesto vode iz avtomata, ki ga ni bilo, vodo spil na wc-ju. Tam so pipe nameščeno tako nizko, da je vodo komaj ujel v dlani in spil odrejeno količino, da so mu zatem lahko opravili analizo urina.

Vodstvo izolske bolnišnice obžaluje nastale nevšečnosti in omenja, da so te trajale le ta dva dneva, saj so že dan zatem začeli nameščati nove avtomate z brezalkoholnimi pijačami, vodo, hladnimi prigrizki in toplimi napitki (na fotografiji). “Zdaj so na vseh hodnikih že novi avtomati,” so sporočili.


Najbolj brano