Derbi brez pravega naboja

Tekme z Olimpijo so vedno posebne, kar velja tudi za drevišnjo. Ljubljanska ekipa ne bo nastopila z najboljšimi košarkarji, ki jih že jutri čaka pomembna tekma ABA lige. Toda Koprčani imajo svojo pot do nove, čeprav le prestižne zmage.

Jurica Golemac Foto: Tomaž Primožič/FPA
Jurica Golemac Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Košarkarji Sixta Primorske so na letošnjih 29 uradnih tekmah zabeležili kar 25 zmag, koprska Bonifika pa je za tekmece neosvojiva trdnjava. To je odličen obet tudi pred večernim obračunom z Olimpijo ob 18. uri, ki bo še tretji gost tigrov v šestih dneh. S torkovo visoko zmago proti Krki so si Koprčani na široko odprli vrata do polfinala pokalnega tekmovanja, v četrtek pa so prepričljivo ugnali Borac iz Čačka ter si tako zagotovili prvo mesto po koncu rednega dela regionalne lige ABA 2. Rezultatsko še najmanj pomemben je današnji prvenstveni dvoboj, ki bo za obe moštvi zgolj prestižnega pomena, saj sta z nogo in pol že v ligi za prvaka. Trener Primorske Jurica Golemac posledično namerava razdeliti minutažo med vse svoje varovance, saj bo v nadaljevanju sezone potreboval dolgo klop.

Ali visoki zmagi proti Krki in Borcu potrjujeta, da je bil poraz z Zlatorogom zgolj spodrsljaj?

“Menim, da. Na zadnjih dveh tekmah smo bili zbrani in pokazali svoj pravi obraz. Krasila nas je dobra energija, kar nam je manjkalo v Laškem. Po vrnitvi z napornega gostovanja v Skopju nismo imeli dovolj časa za dobro pripravo na tekmo z Zlatorogom. Pomanjkanje treningov nas je pestilo tudi pred tekmama proti Krki in Borcu, vendar so se fantje odzvali na pravi način.”

Se ob zelo napornem ritmu osredotočate zgolj na naslednjo tekmo ali imate morda v mislih širšo sliko?

“V mislih imamo daljše tekmovalne obdobje, razmišljamo, katera od tekem je pomembnejša. Posledično dajemo velik poudarek tudi počutju in formi posameznikov ter se skušamo izogniti poškodbam. Tako v slovenskem prvenstvu kot v regionalni ligi smo si praktično zagotovili položaj, ki smo si ga želeli. Sedaj si lahko privoščimo, da skušamo razigrati tudi fante, ki so doslej manj igrali.”

Boste šli s takšnim načinom razmišljanja tudi v derbi z Olimpijo?

“Veliko bo odvisno tudi od zdravstvenega stanja v moštvu. Na srečo smo proti Borcu hitro prišli do visoke prednosti in tako sem lahko razporedil minutažo med večje število košarkarjev.”

Motivacije proti Olimpiji ne bi smelo manjkati?

“Olimpija je vedno velik motiv tako za igralce kot za naše navijače. Vprašanje je, s kakšno postavo se bo predstavila v Kopru, saj jih že v nedeljo čaka zelo pomembna tekma v ligi ABA. Na tekmo z Olimpijo se bo težko pripraviti, saj imajo Ljubljančani v kadru kar 20 košarkarjev in težko je vnaprej vedeti, koga bodo poslali na parket. Ob vsem naštetem in zgoščenem sporedu za obe moštvi bo verjetno izostal tisti pravi tekmovalni naboj.”

Je s prihodom organizatorja igre Corina Henryja koprska ekipa dokončna?

“Na vsakem igralnem položaju imamo vsaj dva kakovostna posameznika in to je dovolj. Do sprememb bi lahko prišlo le zaradi kakšne nepredvidene okoliščine ali hujše poškodbe.”


Najbolj brano