Spet sklonjenih glav

Rokometaši Kopra v zadnjih dveh sezonah nikakor ne uspejo premagati Ribničanov. V 14. krogu prve DRL so v mestu suhe robe spet naleteli na nerešljivo uganko. Domačini so se v prvem polčasu še lovili, v nadaljevanju pa pokazali pravi obraz in slavili z 28:25.

Trener Uroš Rapotec je z varovanci spet v seriji težkih tekem, iz katerih za Koper (še) ni veliko točk. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Trener Uroš Rapotec je z varovanci spet v seriji težkih tekem, iz katerih za Koper (še) ni veliko točk. Foto: Tomaž Primožič/FPA

RIBNICA > Letošnja gostovanja so rokometaši Kopra vselej začenjali v krču, nasprotniku so praviloma prepustili pobudo in se hitro znašli v zaostanku, ki so ga potem morali loviti. V Ribnici pa ni bilo tako. Prve četrt ure igre so prevladovali Primorci, ki so v obrambi igrali čvrsto, deloval je tudi napad. V 14. minuti je Adam Bratkovič zaključil odličen niz Kopra (4:0 v sedmih minutah) in popeljal goste v vodstvo s 6:4. A tu se rumeno-modri niso ustavili. Resda so domačini poskusili vse, da bi ujeli Koper, a jim to ni uspevalo vse do zadnjih šestih minut prvega polčasa. Takrat so gostje spet popustili. Domačini so na krilih Roka Setnikarja (v končnici prvega dela je dosegel tri od svojih šestih zadetkov) obrnili izid in prvi del dobili s 15:13. Ravno ta preobrat lahko Koprčani krivijo, da so na koncu ostali brez točk. “Prvi polčas smo začeli dobro, igrali smo hitro, pravzaprav smo se držali vseh navodil. In potem pridejo na vrsto tiste minute, ko izgubljamo žoge, se ne znajdemo in na žalost je potem tudi rezultat tak, kot je,” je bil iskren Bratkovič.

V drugem polčasu so Ribničani na krilih odličnega zaključka prvega polčasa še dvignili ritem igre. V obrambi so tekmece prijeli precej bolj agresivno in rumeno-modrim preprečili hitre prehode v napad. Resda so Koprčani domačinom vselej grozili, a pravega preboja ni in ni bilo. Nekajkrat so se približali na dva zadetka razlike, a Ribnica je vselej pripravila pravi odgovor. Na koncu so gostitelji končnico mirno pripeljali do konca in vknjižili pomembni dve točki, ki jih držita v stiku s Celjani. Koper je po porazu na lestvici zdrsnil za eno mesto, saj je Loka ugnala zadnjeuvrščeno Ivančno Gorico.

Riko Ribnica: Koper 28:25 (15:13)

Športni center, gledalcev 400, sodnika: Sok in Lah.

Ribnica: Bojić, Strmljan, Horvat, Vujačić 6, Žagar, Knavs 7 (3), Ranisavljević, Pahulje, Nosan B. 4, Klarič, Kovačič 1, Pucelj 1, Tomšič 2, Nosan M., Setnikar 6, Košmrlj 1. Trener: Siniša Markota.

Koper: Haseljjić, Grzentič 4, Krečič 1, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 3 (1), Sokolič, Guček 2, Zugan 4, Marić 2, Planinc 2 (1), Stopar, Bratkovič 5 (2). Trener: Uroš Rapotec.

Sedemmetrovke: Ribnica 3 (3), Koper 4 (6). Izključitve: Ribnica 10, Koper 10 minut.

Rumeno-modri, ki so pod vodstvom Uroša Rapotca sezono po slabem začetku nadaljevali udarno, so v zadnjih tednih v formi spet precej popustili. Že res, da so nasprotniki zahtevnejši (Celje, Maribor in Ribnica), a ena točka od možnih šestih pomeni zagotovo vsaj manjše razočaranje. Koprčane v letu 2018 čaka še obračun z velenjskim Gorenjem to soboto v Areni Bonifika.


Najbolj brano