Turizem niso samo Bled, Portorož in terme

Državni svet je vladi in ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo posredoval pobudo svetnika Branka Tomažiča, da sprejmeta ukrepe za dvig turistične ponudbe v Vipavski dolini in njenemu turističnemu razcvetu namenita ustrezen znesek. Vlada odgovarja, da se skladno s strategijo in cilji razvoja slovenskega turizma vsem destinacijam posveča enakovredno.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V državnem svetu, ki je prejšnji mesec podprl pobudo svojega člana Branka Tomažiča, so vlado spomnili na dejstvo, da se je Vipavska dolina po izboru popotniškega vodnika Lonely Planet letos znašla na seznamu desetih destinacij, ki jih je vredno obiskati. Prizadevanja, da postane turizem v Vipavski dolini ena pomembnejših gospodarskih panog, mora ob naravnih in zgodovinskih danostih doline, vinski in kulinarični ponudbi ter športnih in adrenalinskih doživetjih podkrepiti tudi denar, saj, kot je v dopisu navedel predsednik državnega sveta Alojz Kovšca, turistična infrastruktura ne zadošča trenutnemu povpraševanju in navalu gostov.

Vlada je zdaj odgovorila, da se v okviru strateških razvojnih smernic in ciljev razvoja slovenskega turizma do leta 2021 osredotoča na vse štiri slovenske destinacije enakovredno in prek pristojnega ministrstva izvaja številne neposredne in podporne ukrepe za spodbuditev razvoja in promocijo turizma, ki so pomembni tudi za destinacijo Vipavska dolina. V odgovoru še pojasnjuje, da nima denarja za razvoj posameznih destinacij.

“Z odgovorom se ne strinjam. Glede na rastoči turizem na podeželju zaradi naših danosti in ponudbe, bi morala vlada nameniti sredstva za investicije, na primer za kolesarske steze, izgradnjo nočitvenih objektov, sobodajalstvo, kmečki turizem, posodobiti internetne povezave in še drugo. Turizem niso samo Bled, Portorož in terme, kamor se in se še bo veliko vlagalo,” pa na odgovor vlade odgovarja Branko Tomažič.


Najbolj brano